ERDOĞAN’IN TALİMATININ İLK HASADI YALÇIN BAŞKANDAN

ERDOĞAN’IN TALİMATININ İLK HASADI YALÇIN BAŞKANDAN

TALAS’TA NOHUT HASADI

200 dekarlık araziye nohut ekti, doğru yöntemlerle mazot ve gübre tasarrufu sağladı

TALAS BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK TARIM PROJESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi döneminin başında sarfettiği ‘Bir karış toprak bile boş kalmasın’ talimatı gereği Talas Belediyesi tarafından ekimi yapın nohutların hasadı gerçekleştirildi. Uygulanan yöntemle mazot ve gübreden tasarruf sağlandı.

AGÜ Başakpınar kampüsündeki 200 dekarlık araziye ekilen nohutların hasadına Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve İl Tarım Müdür Yardımcısı Mümtaz Hacıpaşaoğlu’nun yanı sıra Talas İlçe Tarım Müdürü Murat Ürker, Talas Belediyesi meclis üyeleri, yetkililer ve çiftçiler katıldı.

Burada önce tarlaya girerek nohut yolan sonra da basın mensuplarına açıklamalar yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 7-8 yıldır boş duran 200 dekarlık araziden çok güzel sonuçlar aldıklarını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, tarıma elverişli ekilmeyen boş arazi, toprak kalmasın’ dedi. Biz de bunun üzerine ilçemiz sınırlarındaki 700 dekar boş araziyi değerlendirmek amacıyla harekete geçtik. Muhtarlarımız, çiftçilerimiz, il ve ilçe tarım müdürlüklerimizle birlikte kuru baklagil ekimine karar verdik. Bu doğrultuda çiftçilerimize 13 ton yeşil mercimek, kuru fasulye ve nohut tohumu dağıttık. 500 dekarlık araziyi çiftçilerimiz ekti, biz de uzun yıllardır boş duran AGÜ’ye ait 200 dekarlık bu araziye anıza direkt ekim makinesiyle nohut ektik. Yani burası herhangi bir şekilde sürme işlemi yapılmadan bu makine sayesinde doğrudan ekim yapmış olduk. Oldukça da güzel verim aldık. Çok şükür Allah emeklerimizi boşa çıkarmadı. Koronavirüsü yoklukla değil varlıkla aşıyoruz çok şükür. Burada emeği geçen belediye ve tarım müdürlüğü personeli ile araziyi bize tahsis eden AGÜ yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

TARIM MAKİNELERİ, TASARRUF SAĞLADI

Çiftçinin hizmetine sundukları tarım makineleriyle mazot ve gübreden tasarruf sağladıklarını da vurgulayan Başkan Yalçın, “Çiftçilerimiz işlerini yaparken en büyük iki masrafı var. Bunlardan ilki mazot, ikincisi gübredir. Biz burada mazot masrafını azalttık. Anıza direkt ekim makinesiyle tarlayı sürmekle uğraşmadan direkt ekim yapabiliyoruz. Yani mazota sadece dikimdeki kadar para harcıyoruz. İkincisi de gübre. En iyi gübre ahırdan çıkan gübredir. Bunu da bir makineyle işleyip uygun şekilde tarlaya dağıtılmasını sağladık. Hem gübreyi uygun hale getiren kompost makinesini hem de gübreyi tarlaya dağıtan makineyi aldık. Böylece, mazot ve gübre masrafını indirmiş olduk. Bu projenin hem Kayseri hem de Türkiye’ye örnek olacak tarafı budur” diye konuştu.

BAŞKAN YALÇIN’A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ

Talas İlçe Tarım Müdürü Murat Ürker de Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın desteğini hiçbir zaman esirgemediğine dikkat çekerek, “Başkanımız, anıza direkt ekim makinesi, koyun yıkama makinesi, koyun kırkma makinesi, taş toplama makinesi, kompost gübre karıştırma makinesi ve gübre dağıtım makinesi gibi tarım aletlerini çiftçimizin hizmetine sunarak çok büyük kolaylık sağladı. Kurubaklagil tohumu dağıttı ve bununla da yetinmedi bu araziyi ekerek ürün aldı. Kendisine, tarıma sağladığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“YALÇIN BAŞKAN, HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN YANINDA”

Talas Belediyesi Meclis üyesi ve aynı zamanda bölge çiftçilerinden Mustafa Çalıksoy da Başkan Yalçın’ın ilk geldiği günden beri tarımın hizmetinde olduğuna vurgu yaparak, “Bir belediye başkanı olarak tarım ve hayvancılığa inanılmaz katkılar sağlıyor. Pandemi döneminde üretime sağladığı bu katkı da ayrıca çok önemli. Daha bilinçli çiftçilik yapma adına böyle bir proje başlattı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından biçerdöver tarlaya girerek nohut hasadını gerçekleştirdi. 200 dekarlık araziden yaklaşık 30 ton nohut elde edilmesi bekleniyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"