ERCİYES TEKNOPARK’TA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE

ERCİYES TEKNOPARK’TA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE

BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Erciyes Teknopark ve ORAN Kalkınma Ajansı iş birliği ile "Kişisel Verilerin Korunması ve Bilgi Güvenliği Eğitimi” düzenlendi.

Elektronik platformlarda saklanan bilgilerin güvenliğinin sağlanması, e-ticaretin yaygınlaşması, sosyal ağların kullanımının artması ile kişisel verilerin korunması konusu her geçen gün artan öneme sahip olmaktadır.

Bu doğrultuda düzenlenen kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliği eğitimi ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Recai Kılıç şunları söyledi: “Kişisel verilerin korunmasına ilişkin bilgi güvenliği önlemleri, önemli bir güvenlik zincirini oluşturmaktadır. Bu durum hukuki süreçlerden, teknik önlemlere kadar pek çok yükümlülüğü beraberinde getirmektedir.

Kişisel verilerin korunması turizmden ticarete, sosyal güvenlikten eğitime kadar pek çok alanda büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliğinin sağlanması her yönüyle büyük önem taşımaktadır. Örneğin firmaların tedarikçileri ile ilişkilerinde, iş yaptığı tüm firmalar ve kişilerle, imzalanan tüm sözleşmelere kişisel verilerin korunması kanununa özel madde eklenmelidir.

Erciyes Teknopark çatısı altında hizmet veren firmalarımıza kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliğinin sağlanmasının önemini anlatmak adına bu eğitimi düzenledik. Eğitim içeriği kişisel verilerin nasıl korunması gerektiğinden, hangi verilerin kişisel veri olduğundan, bilgi güvenliği kapsamında neyi korumamız gerektiğinden, hangi iş ve faaliyetlerin veri işleme sayıldığına dair pek çok başlıkta geniş bir anlatımla verildi.”

Eğitim sonunda katılımcılar soru cevap bölümünde yaşadığı sorunları paylaşıp konunun uzmanından birebir çözüme yönelik dönüşler alabildiler.

Eğitim katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı