ERCİYES TEKNOPARK VE ORAN İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLEMİŞTİ

ERCİYES TEKNOPARK VE ORAN İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLEMİŞTİ

BENİM İŞİM GİRİŞİM YARIŞMASI’NIN III. DÖNEM FİNALİ YAPILDI

Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğiyle düzenlenen Benim İşim Girişim Yarışmasının III. Dönem finali gerçekleştirildi. Çevrim içi olarak düzenlenen finalde ilk 10’a girmeyi başaran ekipler jüri tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesi ardından kazanan ilk 3 girişimci ekip belirlendi.

Yarışmanın birincisi “Kablosuz Portatif Ultrason Cihazı” projesi ile Ginecho ekibi oldu. “Oyun Eklenti Pazar Yeri” ile Imperial Plugins ekibi ikinci, “Kapalı Alan Yönlendirme Sistemi” projesi ile EyeLock

ekibi üçüncü oldu.

Erciyes Teknopark ve ORAN iş birliği ile Ekim 2017 tarihinde bölgede teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına başlayan Benim İşim Girişim İş Fikri Yarışması başta Kayseri olmak üzere ülkemiz girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sağlamaya başladı.

Yarışmanın III.dönemine başvuran 231 proje arasından 101 başvuru ön elemeyi geçerek girişimcilik kampına katılma hakkı elde etti. Girişimcilik kampındaki 40 saatlik kanvas iş modeli hazırlama, iş fikri doğrulama, Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik ve hızlı prototipleme eğitimlerinin ve 75 saatlik mentor seanslarının ardından 59 ekip tekrar jüri karşısına geçti. “Nesnelerin Interneti, Yapay Zeka, Sağlık Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Biyoteknoloji, Elektronik, Malzeme ve Yazılım” alanlarında çalışacak 10 girişimci ekip toplamda 100.000 TL’lik prototip desteği almaya hak kazandı. Sekiz ay boyunca pandemi döneminde dahi projelerine ara vermeden ilerleyen 10 girişimci ekip yaptıkları çalışmaları final etkinliğinde sundular.

Bölgemizde teknoloji tabanlı girişimciliğin giderek yaygınlaşmasını sağlamak adına Benim İşim Girişim İş Fikri Yarışması IV.Döneminde de hız kesmeden devam edecektir.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı