ERCİYES KAYAK PARKURU 42 KİLOMETREYİ GEÇTİ

ERCİYES KAYAK PARKURU 42 KİLOMETREYİ GEÇTİ

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Erciyes Kayak Merkezi’ndeki kayak pisti 42 kilometreyi aştı. Kayakseverler, 11 kilometreye ulaşan 6 telesiyej yardımıyla dağın 3 bin 200 metre seviyesine kadar ulaşacak.

        Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl önce yatırımlarına başladığı Erciyes Master Projesi’nde önemli mesafe kat etti. Master planının en önemli yatırımları arasında yer alan 6 adet mekanik tesis tamamlandı ve hizmete girdi. Telesiyejlerdeki sadece bir kabin 8 kişiyi aynı anda 3 bin 200 metreye çıkartabiliyor.

        Erciyes Turizm ve Spor Etkinlikleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Erciyes Dağı’nda 40 yıldır, Tekir Yaylası’nda bir teleferik hizmeti verildiğini hatırlattı. Cıngı, şu bilgileri verdi: “Beden Terbiyesi tarafından yap işlet modeli ile burada hizmet veriliyordu bu 7 kilometrelik pist. Bu yıl 6 tane son teknoloji ile tesis edilmiş mekanik tesisler yapıldı ve hizmete girdi. Daha önce kayak hizmetleri Tekir’deyken bu yıl şehre doğru iki bölgede iki tane ilave giriş merkezi olarak 6 tane mekanik tesise ziyaretçiler ulaşabilecek. Bu yıl hizmete girecek pist 35 kilometredir. Bunun dışında da 7 kilometrelik alan var. Toplamda 42 kilometrenin üzerinde pistte kayak yapılacak.”

        Murat Cahit Cıngı, Erciyes’teki mekanik tesisin yatırımlarla birlikte 11 kilometrelik mesafeye ulaştığını aktardı. Cıngı, bu tesislerin hizmete girdiğini ifade ederek, “Mekanik tesislerle birlikte yeni kayak pistleri de tamamlandı. Mekanik tesislerin her biri farklı noktalardan başlıyor ve bir noktada buluşuyor. Bizim kurduğumuz Hacılar ilçesi tarafındaki mekanik tesis gondol şeklinde. Dünyadaki büyük kayak merkezlerinin de bile yeni uygulanan sistem. Gondol Avrupa’daki kayak merkezlerinde de yeni ve ilk kullanılıyor. 8 kişilik. İnsanlar üşümeden, aile olarak bir kabinle yukarı çıkabiliyor. Yeni mekanik tesisler ve pistler birbirine bağlı. Farklı teleferikten aynı noktaya çıkılıyor. 6 hat bir yerde buluşulup oradan aşağı farklı pistlerden aşağı inilebiliyor. Sporcular içinde çok iyi pistlerimiz var. Virajlar fazla. Uluslararası bütün uzmanlar, ziyarete gelen profesyonel firma temsilcileri, kayak merkezinin profesyonel ve uluslararası düzeyde standartlarda kayak yapılması için uygun olduğunu ifade ediyorlar. Elverişli olduğunu söylüyorlar. Pistlerin eğimli ve dağın yayvan olması merkezinin hava alanına yakın olması, Kapadokya bölgesine yakın olması büyük avantaj olarak gösteriliyor.” diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”