ERCİYES KADIN PLATFORMU ÜYELERİ

ERCİYES KADIN PLATFORMU ÜYELERİ

‘DİYARBAKIR ANNELERİ’NE DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Erciyes Kadın Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen eylem ile çocukları PKK tarafından kaçırılan Diyarbakır annelerine destek verildi. PKK’ya karşı direnerek çocuklarını geri isteyen annelere omuz veren Kayserili kadınlar adına konuşan Erciyes Kadın Platformu üyesi Necla Ceren “Eyleme katılan son anne evladına kavuşuncaya, dağda kandırılan hiçbir genç kalmayıncaya kadar buradan desteğimizi vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erciyes Kadın Platformu ve Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanı - Bürüngüz Camisi yanında gerçekleştirilen ‘Diyarbakır Anneleri’ ne destek eylemine dernek yöneticileri ve kadın üyeler iştirak etti.

Grup adına basın açıklamasını yapan Erciyes Kadın Platformu üyesi Necla Ceren, PKK’ya gönderilen evlatlarına kavuşmak için oturma eylemi yapan anne ve babaların eyleminin 3 Eylül 2019 gününden bu yana devam ettiğini belirterek ,”Eyleme katılan son anne evladına kavuşuncaya, dağda kandırılan hiçbir genç kalmayıncaya kadar buradan desteğimizi vermeye devam edeceğiz” diyerek şunları kaydetti. “Diyarbakır’da HDP İl binası önünde PKK’ya gönderilen evlatlarına kavuşmak için oturma eylemi yapan anne ve babaların eylemi 3 Eylül 2019 gününden bu yana devam ediyor. Sıcak, soğuk, yağmur ve kar demeden aylardır devam eden, yurt dışı ve yurt içinden annelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kanaat önderlerinin destek verdiği erdemli bir mücadele örneği olan Diyarbakır annelerinin eylemi sonucu bugüne kadar HDP tarafından kandırılarak PKK’ya teslim edilen gençlerden 6 tanesi pişmanlık duyarak emniyet güçlerine teslim olup ailelerine kavuştular. Bizler Kayserili anneler ve Erciyes Kadın Platformu, Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak 3 Eylül’den bu yana Diyarbakır annelerine verdiğimiz desteği bu günde yeniliyor, eyleme katılan son anne evladına kavuşuncaya, dağda kandırılan hiçbir genç kalmayıncaya kadar buradan desteğimizi vermeye devam edeceğimizi bildiriyor, evlatlarına kavuşan annelere gözünüz aydın diyoruz. “.



Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi