ERCİYES GALİBİYETLE BAŞLADI!

ERCİYES GALİBİYETLE BAŞLADI!

PTT 1.Lig’in ikinci yarı ilk hafta mücadelesinde Ankaragücü ile Kayseri Erciyesspor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı kaşıya geldi.

 İlk yarısı 1-0 MKE Ankaragücü’nün üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmada Erciyesspor zorlansa da 90 dakikayı 3-1 tamamlayarak, sezonun ikinci devresine galibiyetle başladı. Öte yandan kaptan Emrah Bozkurt ise attığı gollerle Ankaragücü karşısında hattrick yaparak sahadan ayrıldı.

 

Kayseri Erciyesspor sezonun ikinci yarısının ilk maçında Ankaragücü’nü 3-1 yendi. 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmaya her iki ekipte tutuk başladı. İlk 15 dakikalık bölüm karşılıklı ve etkisiz ataklarla gerçekleşirken, 23.dakikada gelişen Kayseri Erciyesspor atağında top filelerle buluştu. Ancak bu golü hakem Taner Gizlenci ofsayt olarak kabul etti.

 

Dakikalar 27’yi gösterdiğinde ise Alaattin’e yapılan faul sonrası Bilal Aziz’in kullandığı serbest vuruşta, Gohou kaleci ile karşı karşıya geldi, ancak bu pozisyondan sonuç alamadı. Karşılaşmanın 32.dakikasında ise gelişen MKE Ankaragücü atağında Kaan kaleci Atilla ile karşı karşıya geldi ve aşırtma vuruşla topu filelerle buluşturdu. Ev sahibi ekip bu golle skoru 1-0’a taşıdı. Gol sonrası Erciyessporlu futbolcular adeta Ankaragücü’nü kendi sahasına hapsetti. Dakikalar 38’i gösterdiğinde ise Erciyesspor bu kez Gohou ile atağa kalktı. Gohou kale önünde kaptan Emrah ile topu buluşturdu. Emrah bu pozisyonu değerlendiremedi.

 

Dakikalar 44’ü gösterdiğinde ise Gohou şansını denedi ve sert vuruşunda top direkten döndü. Bu pozisyon sonrası hakem Taner Gizlenci ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı ve Ankaragücü soyunma odasına 1-0 önde girerken, Erciyesspor ilk yarıyı mağlup kapatmanın stresini yaşadı.

 

Karşılaşmanın ikinci yarısına ise ev sahibi Ankaragücü başladı. İkinci yarıya Hanni değişikliği ile başlayan Erciyesspor, Kaptan Emrah ve Gohou ikilisi ile hızlı başlamak istedi. İlk yarının ilk 3 dakikasında yakalanan pozisyonları değerlendiremeyen Erciyesspor’da, Bilal Aziz’in kale önüne yaptığı ortalar ise boşa gitti.

 

53.dakika da ise Emrah yine sol kanattan topu kale önüne taşımak istedi ancak etkisiz kalarak defansı geçemedi. 55.dakika da ise Serdar Eylik kaleye göre sağ taraftan ortasını yaptı, arka direkte Emrah topla buluştu ve Gohou’yu düşünerek pas vermek istedi. Ancak defans topu kesti ve top yeniden Emrah’ta kaldı. Fırsatı iyi değerlendiren kaptan Emrah, takımı adına golünü atarak skoru 1-1’e taşıdı. Bu golle birlikte Emrah sezonda 11.golüne imza attı.

 

Gol sonrası ise yedek kulübesi önünde Teknik Direktör Osman Özköylü, takım oyuncularına sinirli tavırlar sergiledi. Dakikalar 74’ü gösterdiğinde ise Ankaragücü tarafından kullanılan korner atışı sonrası ikili mücadelede Veysel rakibi ile çarpıştı ve yerde kaldı. Sedye ile taşınan Veysel’in durumunun iyi olduğu öğrenildi. Veysel’in yerine ise bu dakikada oyuna Tuna girdi. Karşılaşmanın 86.dakikasında ise Timur, kaleci Atilla ile karşı karşıya kaldı ancak Atilla başarılı bir kurtarış yaparak topu uzaklaştırdı. Bu pozisyon sonrası dakikalar 87’yi gösterdiğinde gelişen Erciyesspor atağında Gohou ceza sahası ön çizgisi üzerinde Emrah’a pasını verdi ve Emrah takımının ve kendinin ikinci golüne imza atarak skoru 2-1 yaptı.

 

ANKARAGÜCÜ 1-3 K.ERCİYESSPOR

 

Dakikalar 90+3’ü gösterdiğinde ise Kaleci Atilla sakatlandı. Bu pozisyon sonrası yapılan itirazlar neticesinde hakem Gizlenci, her iki teknik direktörü de tribüne çıkarttı. Karşılaşma bu skor ile tamamlanacak derken 90+5’te Gohou yine sahneye çıktı ve son atakta Emrah takımının ve kendinin 3’üncü golüne imza atarak hattrick yaptı. Bu gol sonrası hakem Gizlenci, son düğü çaldı ve Erciyesspor deplasmandan 3 puanı 3-1’lik galibiyetle alarak ikinci devreye moralli başladı.

 

KAPLAN, “GALİBİYET ASLINDA BİZİM HAKKIMIZDI”

 

Karşılaşma sonrası ev sahibi ekip MKE Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, sitemlerde bulunarak “Skora baktığınız zaman biz bu skoru hak etmedik. Normal giden bir oyun, pozisyona giren biz, atak yapan yine biz. Ama özellikle Osman hoca her pozisyona girildiğinde kenardan herkese küfrediyor. Ondan sonra ne oldu gittik gittik atamadık. Sonra her iki hocayı da hakem dışarı atıyor. Olmaz böyle. Normalde bu skorun tam tersi olması lazım. Sıkıntımız çok. Genç oyuncuların deneyimsizliğine kurban gittik. Yedeklere bakıyorum oyuna sokacak oyuncumuz yok. Erciyesspor hakemi bu kadar mı etkiler. Bu kadar mı Ankaragücü’ne karşı bir şey var” dedi.

 

ÖZKÖYLÜ, “AMACIMIZ GALİBİYETTİ”

 

Öte yandan sahadan 3 puan ile ayrılan Kayseri Erciyesspor’un Teknik Direktörü Osman Özköylü ise yaptığı değerlendirmede “Kontrolsüz başladığımız bir ilk yarı oynadık. Bunun neticesinde de soyunma odasına mağlup girdik. İkinci yarıda bulduğumuz pozisyonların birçoğunu değerlendiremedik. Ancak Kaptan Emrah’ın golleri ile moral kazanıp toparlandık ve sonuca ulaştık. Amacımız galibiyetti. Galipte geldik. Oynadığımız oyun için ise güzel futbol sergiledik diyemeyiz. Birkaç hafta içinde daha dikkatli ve daha iyi olacağız. Futbol skor oyunu ve bugün skor bizden yanaydı” diye konuştu. (Haber: Murat TURP)

 



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’