Erciyes Anadolu Holding’te toplu iş sözleşmesi

Erciyes Anadolu Holding’te toplu iş sözleşmesi

Özhaseki, “Hep işçiden yana olduk, inancımız da bunu gerektiriyor”

Erciyes Anadolu Holding’de toplu iş sözleşmeleri mutlu bir şekilde son buldu. Toplu sözleşmenin yapılacağı gün aradaki pürüzleri gidermek Cumhur İttifakı üyelerine kaldı ve işçinin lehine görüşmeler sonuçlanmış oldu.

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde yer alan çeşitli sendikalara üye yaklaşık 10 bine yakın işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutlu son gerçekleşti. Holding merkez binasında yapılan sözleşme öncesindeki görüşmelerde ortaya çıkan pürüzler ise Cumhur İttifakı üyelerinin araya girmesi ile işçilerin lehine sonuçlandı ve yaklaşık 10 bin işçi için yüzde 60’a varan oranda zam verilmiş oldu.

Toplu iş sözleşmesini işçi ve işveren bölümünden kalabalık bir davetli topluluğu takip etti. Görüşmeler sırasında holding merkezine gelerek arabuluculuk yapan başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki olmak üzere siyasetin önde gelen isimleri salonda hazır bulundular. Açılış konuşmasını yapan Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda CEO’su Alpaslan Baki Ertekin şöyle dedi: “Toplu iş sözleşmelerini ciddi manada bir kul hakkı olarak görürüm. Buralar bize emanet, işçi kardeşlerimizin bilek gücüyle biz yönetiyoruz. Burada toplu iş sözleşmesinin kul hakkı gözeten bir noktada olduğunun gururla söylüyorum. Hak-iş sendikasına bağlı olan sendikalarla ve yöneticileriyle toplu iş sözleşmesinin ruhuna uygun bir şekilde pazarlık yapıyorduk. Bu sabah bir noktada pazarlık kilitlendi. Değerli sendika başkanımızın da teklifiyle Özhaseki bakan burada Taner Yıldız burada Baki Ersoy vekil burada Nergis vekil burada iki kıymetli il başkanımız geliyor onlar hakemlik etsin, onlar ne derse o olsun. Ben de sevinçle karşıladım. Ben bilmiyordum ki sayın bakanların ve milletvekillerin bu kadar işçi dostu olduğunu, sonuç işçiden yana oldu.

Genelde Cumhur ittifakı paydaşları katılıyorlar aldığımız her nefesten haberdarlar. Toplu iş sözleşmesi başladığı andan itibaren telefonla taciz ediyorlar. Sayın vekiller bu işi o kadar ödev biliyorlar ki. Her ne kadar her zaman burada olmasalar bile fikirleriyle ruhlarıyla takipleriyle buradalar. Olayların böyle geliştiğini söylemezsem haksızlık etmiş olurum. Özellikle taciz etmek kelimesini kullandım.”

Daha sonra kürsüye gelen HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’da şöyle dedi: “Burada bulunan eski AK Parti bakanlarımızdan AK Partili ve MHP’li vekillerimizden büyük destek aldığımızı ve onlara sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Sayın başkanı ne zaman başımız dara düşse aramayı alışkanlık hale getirdik. O da sağolsun desteğini hiçbir zaman bizden esirgemiyor.”

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’da konuşmasında şunları ifade etti: “21 milyarlık ciroyla Türkiye’de ilk 500’de, 6 grup şirketi ile beraber birleşip Kayseri’nin ihracatının yedide biri kadar ihracat, yapan bir grup şirketinden bahsediyoruz. Türkiye’nin gelişmesinde kalkınmasında önemli yer tutan bir grup.”

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’de “Alparslan bey sanırım heyecandan unuttu. Bu sözleşme de ikinci ve üçüncü yıl içinde asgari ücrete gelecek zam kadar daha her yıl zam verilmesini kabul etti teşekkür ediyorum” dedi ve bu haberin ardından salonu dolduran işçiler haberi büyük coşku ile karşıladılar.

Özhaseki konuşmasına şöyle devam etti: ”Hep işçiden yana olduk, inancımız da bunu gerektiriyor. Benim en büyük iç acılarımdan biri taşeron çalıştırılmasıydı. Çok şükür yasalarla bu işi de çözdük. Ülke her taraftan sıkıştırılıyor ama gelecek bizim için rahatlık olacak. İşçilerimizin alın terlerinin karşılığını verdiği için Alpaslan Bey’e de teşekkür ederim. Bakın ülke genelinde neler oluyor. Bazı partilerin neler yaptıklarına bir bakın. Bu ülkede çok şeyler yaşandı. Ancak bizim dönemimizde yaşananların arkasında nedense hep okyanus ötesindeki ülke var. Bizim iyi olmamızı istemiyor.” 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı