ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’DEN KAYSERİ EKONOMİSİNE 1 MİLYAR LİRA KATKI

ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’DEN KAYSERİ EKONOMİSİNE 1 MİLYAR LİRA KATKI

"KAYSERİ EKONOMİSİNE CİDDİ FAYDA VE KATKILARIMIZ VAR

Erciyes Anadolu Holding yönetimince gerçekleştirilen basın toplantısında Holding’in Kayseri ekonomisine olan katkısı mercek altına alınıp 2020 yılı faaliyetleri değerlendirilirken, Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yönetilen Erciyes Anadolu Holding’in ilimiz ekonomisine son 3 yılda yaklaşık 1 milyar lira katkı sağladığını açıkladı.

Erciyes Anadolu Holding’in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki hizmet binasında gerçekleştirilen ve AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş’ın da konuk olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin holdingin büyüdüğünü, Kayseri Organize Sanayisi'nde yer alan birçok kurumu da ekonomik anlamda büyüttüğünü vurguladı.

"Kayseri ekonomisine ciddi fayda ve katkılarımız var." diyen Ertekin, 2017-2020 yıllarındaki kayyum sürecinde ticaret anlamında önemli işlere imza attıklarını belirterek ürün tedariğiyle ilgili de şunları kaydetti. "Bir mal ithal ediliyorsa onu yerli bir kaynaktan temin etmeye gayret ederiz. Yerli üretim varsa önceliği Kayseri'ye veririz. Kayseri'de üretilemiyorsa yakın çevreden temin etmeye çalışırız. Biz şampiyonlar ligindeyiz. Dünyada bizimle aynı işi yapan diğer firmalarla rekabet ediyoruz. Bizim rekabetimizin koşulu mal tedariğinde kullandığımız ürünlerin en az rakiplerimizinki kadar kaliteli olması. Kayseri tedarikçilerine de dünya standartlarında bir üretim kalitesi getiriyoruz. Bizler buraya emanetçi olarak yollandık. Bizi buraya yollayan mahkemeler basiretli tacir gibi davranmamızı istedi. Biz, bir malı Kayseri'den hem kalite hem de aynı fiyatlarla almak durumundayız."

Ertekin medya mensubunun FETÖ ile iltisakı mahkemeyle kesinleşmiş bir firmayla iş yapılıp yapılmadığını sorması üzerine ise "Bilerek ve isteyerek herhangi bir FETÖ ile iltisaklı şirketle ticaret yapmamız bizim burada bulunma durumumuza aykırı olur. Böyle bir durum söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu. Ertekin, holdingin satışıyla alakalı bir gelişme olup olmadığı sorusuna ise mahkeme süreçlerinin devam ettiği, karar çıkana kadar mevcut yasalarla holdingi satabilmenin mümkün olmadığı yanıtını verdi.

Şirketin kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Ertekin, kendisini hiçbir siyasetçinin arayıp "Falanca yerden mal al" demediğini, bu gibi bir durumda çalışma arkadaşlarına böyle bir talimat verirse görevi bırakmaya hazır olduğunun altını çizdi.

Ekip arkadaşlarına başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Ertekin, Kayseri'de spordan ekonomiye, eğitimden çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katkı sunduklarını ifade etti.

Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş’ da Erciyes Anadolu Holding'de önemli gelişim ve değişim olduğuna dikkat çekip, Kayseri'nin önemli bir mobilya kenti olduğunu vurgulayarak "Büyük çaplı bir tesis, üretim üssü kurmak istiyorsanız Kayseri, Türkiye'deki mobilyanın merkez üssü olma konumunda birinci sıradadır. Niye? Eğitilmiş bir iş gücü var. Eğitilmiş beyaz yakalılar var. Müthiş bir tedarik zinciri var. Tedarik zincirini oluşturan yetişmiş işletmeler var. Pazara belki uzak olabilir ama yurt içi pazar dağıtımda da en önemli hat olduğunu düşündüğümüz Kayseri'de olması, mobilya sektöründe çok önemli bir husus." diye konuştu.

Elitaş sözlerinin devamında beyaz eşya sektöründe bile Kayseri'de sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen markalarına fason üretim yapan tesislerin olduğunu da dile getirip, döviz kurlarında yaşanan yükselişin gerilediğini hatırlatarak "2020 yılının kasım ayının ilk haftasında 8 lira 50 kuruşu görmüş dolar fiyatlarındaki yükseliş, bugün 7,06'ya geldi. Dolar 7 liranın altına indiği anda 6,5'lara kadar gidebilecek. Artık güveni tesis ettiğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"