ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NE

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NE

YENİ EĞİTİM YILINDA 10 BİN 78 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI.

Üniversitelerde 12 Ağustos´ta başlayan öğrenci kayıtları 19 Ağustos´ta sona erdi. Yeni eğitim-öğretim yılı kayıt döneminde Erciyes Üniversitesi´nde 18 fakülte, 3 yüksekokul ve 10 Meslek Yüksekokulu´na 10 bin 78 öğrenci kayıt yaptırdı. 700 kontenjan ise açık kaldı. Erciyes Üniversitesi´nde yeni kayıtlarda doluluk oranı yüzde 94,1 olarak gerçekleşti.
ERÜ´de en fazla öğrenciyi 1590 kontenjanla Mühendislik Fakültesi alırken, en az öğrenciyi 55 kontenjanla Turizm Fakültesi aldı.
Erciyes Üniversitesi´ne kayıt yaptıran öğrencilerin dağılımı şöyle: Tıp Fakültesi 267, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 720, Fen Fakültesi 130, Edebiyat Fakültesi 1124, İlahiyat Fakültesi 361, Mühendislik Fakültesi 1590, Mimarlık Fakültesi 162, Veteriner Fakültesi 70, Eğitim Fakültesi 491, İletişim Fakültesi 466, Diş Hekimliği Fakültesi 104, Hukuk Fakültesi 204, Eczacılık Fakültesi 62, Ziraat Fakültesi 137, Sağlık Bilimleri Fakültesi 284, Turizm Fakültesi 55, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 303, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 338, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 281, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 270, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 406, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 237, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 552, Kayseri Meslek Yüksekokulu 963, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu 317, Adalet Meslek Yüksekokulu 60 ve Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu 123 öğrenci.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, ERÜ´ye yeni kayıt yaptıran öğrencilere başarılar diledi.
Kapatılan Melikşah Üniversitesi´nin öğrencilerinin diğer üniversitelere kayıtları ile ilgili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Apalak, Yükseköğretim Kurumu tarafından kapatılan üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin diğer üniversitelere kaydı ile ilgili uygulama esaslarının YÖK´ün web sayfasında yer aldığını belirtirken, Erciyes Üniversitesi´nin koordinatör üniversite olarak üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, kapatılan vakıf üniversitesinden gelecek öğrencilerin kayıtlarıyla birlikte Erciyes Üniversitesi´nde öğrenci sayısı ve öğrenci doluluk oranının ciddi oranda artacağını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı