ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDEN BÜYÜK BAŞARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDEN BÜYÜK BAŞARI

13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA BY-PASS AMELİYATI YAPILDI?

Erciyes Üniversitesi Kalp Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi bölümü doktorları, 13 yaşındaki Mehmet Karakaya isimli çocuğa aynı anda hem koroner bay-pass hem de kalp kapakçığı ameliyatı gerçekleştirilerek bozuk giderilerek sağlığına kavuşturuldu?
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutay Taşdemir bir basın toplantısı tertipleyerek 13 yaşındaki Mehmet Karakaya isimli çocuğa aynı anda uygulanan koroner bay-pass ve kalp kapakçığı değişimi ameliyatı ile ilgili olarak medya mensupları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirdi?
Prof.Dr. Taşdemir yaptığı bilgilendirmede ?Kalp hastalıkları tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzun yıllardır başarıyla uygulanmaktadır. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi kalp merkezi sadece Kayseri için değil oldukça önemli bir bölgeye hizmet veren anabilim dalı Koroner bypass cerrahisi normalde iyi kanlanamayan kalp dokusuna ilave damarlarla bol kan taşımayı amaçlayan bir cerrahidir. Genellikle koroner bypass cerrahisini orta ve ileriki yaş guruplarındaki insanlarımızı sıklıkla görüyoruz. Çocuk yaşlarda nadiren karşımıza çıkan bir problemdir. Bizim hastamız 13 yaşında ve maalesef böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. sadece hastada koroner arter değil beraberinde aort kapağında da ciddi bir darlık oluşmuştu. Yapılan operasyonla hem kalp kapağı genişletildi darlık giderildi. hem de kalp kas dokusuna yeterince kan verildi. şuan iyi bir konumda gayet sağlıklı. nadir görülen bir hastalık. Hastalığın Nedenine baktığınızda genetik bir yapı. Yani ailesel trigliserit yüksekliğine bağlı bir neden söz konusudur. Biz koroner kan hastalığın nedenlerine baktığımız zaman mekanik ve metabolik faktörlerin öne çıktığını görüyoruz? diye konuştu.
Kalp damar cerrahisi ana bilim dalı bölüm başkanı Prof.Dr. Yiğit Akçalı´da kalp hastanesinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek kalp hastanesinin çalışanlarının konusunda en uzman kişilerden oluştuğunu belirtti.
SÜLEYMAN ERDOĞAN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı