ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK HASTANESİ´NDEN YEŞİL ÇEVREYE KATKI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK HASTANESİ´NDEN YEŞİL ÇEVREYE KATKI

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından, yeşil çevre, yeşil kampus projesi kapsamında ağaç dikimi etkinliği yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından yapılan etkinliğe, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Muammer Hakan Poyrazoğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Meda Kondolot ve çocuk hastanesi idari personelleri katıldı.

Yeşil çevre, yeşil kampus projesinde hedeflerinin daha yeşil bir çevre olduğunu belirten Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Muammer Hakan Poyrazoğlu, ?Burada tıp fakültesi adına bir ormanımız vardı daha önceden. Vefat eden bir öğrencimiz adına dizayn etmiştik. Ormanımızı, biraz daha güçlendirmek adına çocuk sağlığı ve hastalıkları ana bilim dalında görev yapan akademisyen ve diğer tüm idari sağlık personellerimizle beraber böyle bir ağaç dikme organizasyonu düzenledik. Yeşil çevre, yeşil kampus projesi kapsamında, kampüsümüzün yeşil olmasını ve çevremizin daha yeşil olmasını hedefledik. Bu kapsamda da, yaklaşık 50 ağacı şu anda sizin de huzurunuzda arkadaşlarım toprakla kavuşturdular. Bu tür etkinlikler, bizim için çok önemli. Çevreye duyarlı bir toplum olmamız gerekiyor. Çocuk sağlığı ve hastalıkları ana bilim dalı olarak, çevreye duyarlı bir hastaneyiz ve bu duyarlılığımızı bu şekilde göstermek istedik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı