ERCİYES TÜRK KURULTAYI PAZAR GÜNÜ

ERCİYES TÜRK KURULTAYI PAZAR GÜNÜ

YURTDIŞINDAN YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

   Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer,bir basın toplantısı tertipleyerek 2 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan geleneksel ?Türk Kurultayı´ hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Dinçer yaptığı yaptığı bilgilendirmede ?Bu yıl çevre ülkelerdeki Türkmenlerin lider konumundaki temsilcileri, önümüzdeki yıl ise Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev´e kurultaya başkanlık yapması için davette bulunacaklarını? açıkladı?
Her yıl ilimizde düzenli olarak yapılan ve Ülkücü camianın Başbuğu Alparslan Türkeş´in mirası olarak görülen ?Erciyes Türk Kurultayı´ bu yıl 1 Ağustos´ta ?Kurultay Ateşi´nin yakılmasıyla start alacak. 2 Ağustos´ta da görüşmelerin başlayacağı Kurultay´da bu yıl, Azerbaycan, Suriye ve Irak´ta yaşayan Türkmenlerinde iştirak edeceği duyuruldu...
2 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, yapmış olduğu basın açıklamasında hazırlıkların devam ettiğini hatırlatıp, bu kurultayın amacının dünyanın dört bir yanındaki Türklerin sıkıntılarını görüşmek için yaptıklarını ve bu yıl çok yoğun bir katılımın olacağının altını çizerken, önümüzdeki yıl da Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev´e Kurultaya Başkanlık yapması için davet edeceklerini açıkladı?
Dinçer sözlerinin devamında Kurultay´ın içeriği ve gerçekleştirilecek etkinliklere dair şu detayları kaydetti? ?2 Ağustos 2015 Türk Kurultayı hazırlıklarımız devam ediyor. Rahmet Alparslan Türkeş´in emanetini yaşatmak, Türk Milletine bir nebze de olsun fikir verebilmek, acılarını paylaşabilmek için, bugünkü Çin zulmünden çok fazla ızdırap çeken Suriye Türkmenlerine, Irak Türkmenlerine ve kendi ülkemizdeki Türklerin sıkıntılarını bu kurultayda konuşarak, bunun çözüm yollarını bulmak için bu kurultay rahmetli Başbuğ tarafından tertip edilmiş, bir dönem ara verilmiş ama sonra 7 yıldan beri hamdolsun alın terimizle bir Türk çocuğunun yapması gereken şekilde yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl katılımda 8-10 bin arası deniyordu ama bu yıl çok sayıda yurt içinden, yurt dışından çok yoğun bir talep ve çok yoğun geçeceğini tahmin ediyoruz. Çok sayıda da Irak ve Suriye Türkmenlerinden, Azerbaycan Türklerinden lider seviyesinde dostlarımızın geleceğini ve kurultaya katılacağını bize bildirdiler. Bu kurultayın tek amacı var; Dünya´nın her yerindeki Türklerin ne sıkıntısı var, bir masaya yatırıp bunların çözüm yolunu aramak. Bizim tek gayemiz bu. Kendisini Türk hisseden her vatandaşın bu kurultaya katılmasını bekliyorum ben. Önümüzdeki yıl bu kurultaya Kazakistan Cumhurbaşkanı Sultan Nazar Bey´in başkanlık arzu etmesini çok istiyorum. Çünkü ondaki ulvi düşünceleri görüyorum şu anda Türk dünyası için Allah nasip ederse bir yıl sonraki kurultaya onun başkanlık etmesini düşünüyoruz. İnşallah kendileri de teveccüh ederler.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı