ERCİYES TEKNOPARK´TA YAZILIM FİRMALARI İÇİN

ERCİYES TEKNOPARK´TA YAZILIM FİRMALARI İÇİN

?DIŞ TİCARET EĞİTİMİ? DÜZENLENDİ ...

?DIŞ TİCARET EĞİTİMİ? DÜZENLENDİ 

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Avrupa İşletmeler Ağı birimi tarafından yazılım firmaları için ?Dış Ticaret Eğitimi? düzenlendi. Düzenlenen eğitim kapsamında, yazılım ihracatı yasal uygulamalar, ihracatta ödeme şekilleri, ihracat sözleşmeleri ve belgeler ,durum analizi, ihracat hedef ve stratejileri, ihracat sektör ve müşteri profili belirleme, hedef pazar ve müşteri tespiti konuları masaya yatırıldı. 
Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz düzenlenen etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Firmalarımızın yazılım projeleri geliştirirken global düşünmeleri, ülkemizin kalkınması açısından büyük önem taşıyor. Türkiye´deki yazılım sektörünün büyüyebilmesi için yazılım ihracatımızın artırılması gerekiyor. Lakin firmalarımızın dış pazarlar hakkındaki bilgi ve tecrübe eksikliği, sermaye yetersizliği gibi temel eksikliklerden dolayı ihracatımız, yetenek ve potansiyelimizin çok altında. Bu sebeple firmalarımızı yazılım ihracatına yönlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların bir parçası olan bu gibi eğitimleri sıklıkla düzenlemeye devam edeceğiz.?
Dış Ticaret Danışmanı Hakan Akın´ın eğitmenliğinde gerçekleşen eğitimde, yazılım ihracatı gereği uyulması gereken kural, kanun ve teamüller, sektöre uygun ödeme şekilleri, fayda ve riskleri anlatıldı. Yazılım ihracatı için firmalardan gelen firmalara özel sorular eğitmen tarafından tek tek yanıtlandı. Sektörün ihracata yönelik durum analizi verileri göz önünde bulundurularak, yazılım ihracatıyla ilgili hedef ve strateji belirleme yöntemleri tartışıldı. Yazılım ihracatında hedef pazarların ve müşterilerin nereden ve nasıl bulunacağı çalışması uygulamalı olarak yapıldı ve yazılım ihracatında yurtiçi kaynaklardan temin edilebilecek destekler de eğitim kapsamında anlatıldı.
Kapanışta, eğitimle ilgili değerlendirme konuşmaları gerçekleştirilerek, katılımcılara eğitim sertifikaları verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı