ERCİYES TEKNOPARK VE ORAN İŞBİRLİĞİYLE HAYATA GEÇEN

ERCİYES TEKNOPARK VE ORAN İŞBİRLİĞİYLE HAYATA GEÇEN

?BENİM İŞİM GİRİŞİM? YARIŞMASININ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erciyes Teknopark A.Ş ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğiyle düzenlenen ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Törende jüri değerlendirmesi sonrasında kazanan 10 girişimci ekibe, projelerini hayata geçirmek için toplamda 80.000 TL´lik ödül takdim edildi.

Erciyes Teknopark A.Ş ve ORAN bölgede teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına ekim ayında ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışmasının düzenlenmesi konusunda işbirliği protokolü imzalamıştı. Yarışmaya başvuran 245 proje arasından, 71 başvuru ön elemeyi geçerek girişimcilik kampına katılma hakkı elde etmişti. Girişimcilik kampındaki eğitimlerin ardından 80.000 TL´lik ödülü almak için adaylar tekrar jüri karşısına geçti ve ?Sağlık Teknolojileri, Giyilebilir Teknolojiler, Yazılım ve Elektronik, Gıda Teknolojileri, Malzeme ve Oyun Tasarımı? alanlarında çalışacak 10 girişimci ekip büyük ödülün sahibi oldu.

?Benim İşim Girişim? 2017 yarışmasının ödül töreninde konuşma yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Murat Doğan şunları söyledi:? Ülkemizin gelişmesinde teknoloji tabanlı girişimciliğin önemini vurgulamak ve bu kültürü yaymak adına Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN ) ile birlikte kurguladığımız ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışması hedefine ulaşarak önemli çalışmaların yapılmasına zemin hazırlamıştır. Yarışmaya başvuru yapan 245 teknoloji tabanlı iş fikri jüri değerlendirmesinden geçerek 10 girişimci ödül almaya hak kazanmıştır.

Bundan sonraki süreçte yarışmamızı kazanan ekiplere 5 ay boyunca yoğun bir tempoyla nitelikli eğitimler, rehberlik desteği, prototip oluşturma hizmeti ve pazarlama desteği verilecektir. Ayrıca Sera Kuluçka Merkezinin tüm imkanlarından da ücretsiz faydalanabileceklerdir.

Teknoloji tabanlı girişimciliğin önemli bir kariyer hedefi olabilmesi adına 2018 yılında da Erciyes Teknopark olarak çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek isterim.

 ?Benim İşim Girişim? 2017 yarışmasına başvuran tüm girişimcilerimize teşekkür eder, kazanan ekipleri de tebrik ederim. Bölgemizin kalkınması adına bizimle işbirliğine imza atan ORAN Kalkınma Ajansı yönetimine de ayrıca teşekkürlerimi sunarım.?

Ödül töreninde konuşma yapan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Ahmet Emin Kilci de şunları söyledi: ?Bölgemizin kalkınması adına Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak farklı işbirlikleriyle bu hedefimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Erciyes Teknopark ile birlikte geliştirdiğimiz Benim İşim Girişim 2017 adlı iş fikri yarışması ile de bölgemizin teknoloji tabanlı girişimcilik alanında gelişimine katkı sunmayı amaç edindik. Yarışmaya olan ilgi ve talep projenin başarılı olduğunun somut göstergesidir. Birbirinden değerli iş fikirlerini bizlere ileten tüm girişimcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.Ülkemizin kalkınması adına teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygın bir kültür haline gelip hayata geçen projelerin oluşması adına Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak yeni çalışmalara ve işbirliklerine her zaman açık olduğumuzu belirtmek isterim. Bugün burada ödül almaya hak kazanan proje ekiplerini de en içten dileklerimle kutlar, daha nice güzel çalışmaları hayata geçirebilmelerini temenni ederim.?

Düzenlenen törende konuşmaların ardından yarışmayı kazanan girişimciler sahneye çıkarak ödüllerini aldılar.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı