ERCİYES, KAR VOLEYBOLU´NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ERCİYES, KAR VOLEYBOLU´NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ÖZHASEKİ ?BU ORGANİZASYONLAR BENİ GURURLANDIRIYOR?

8 etap´tan oluşan Avrupa Kar Voleybolu Turnuvası´nın ilk etabı Erciyes´te yapıldı. İki gün süren organizasyonu Erciyes´te bulunan kayak severler izlerken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Kış Spor Merkezi ve organizasyonlar hakkında açıklamada bulundular.
Avrupa Kar Voleybolu Turnuvası´nın ilk ayağı Erciyes Kayak Merkezi´nde yapıldı. İlk kez Türkiye yapılan organizasyona katılım büyük olurken, erkekler kategorisinde 3 Türk takımı kürsüye çıktı. Bayanlarda ise final müsabakasında Romanya´ya yenilen Merve ve Betül ikilisi ikinci olarak 1.Tur mücadelesini tamamladılar.
1.Tur mücadelesini ve Erciyes Kayak Merkezi´nin proje aşamasını anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ?2005 yılında bu bölgeler bize bağlandı. İlk projeyi yaptığımda kayak severler ve kayak sporu ile uğraşanlar beğenmediler. Beni İsviçre´ye götürdüler, Alpler´e götürdüler. Sonra anladım ki kayak sporu ve kayak merkezleri ayrı bir şey. Oradan insanlar getirdik ve Erciyes Dağı´nı inceledik. Ekolojik dengeyi bozmadan nasıl yaparız diye düşündük. Proje 5 yıl sürdü. Alt yapısı, sosyal ve mekanik tesisleri yaptık. O proje ortaya çıkınca bu organizasyonları hayal etmeye başladık. Şimdi ise hayal ettiğimiz organizasyonların burada yapılması benim için ayrı bir duygu oluyor. Bu tip organizasyonların burada olması çok güzel bir şey? dedi.

ÇELİK ?ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR OLMAYA DEVAM EDECEK?


Organizasyonun ev sahiplerinden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´te yaptığı değerlendirmede ?Erciyes´e gelen herkesin bize ilk söylediği şey ?Bu kadar güzel bir merkezin olması çok güzel´ diyorlar. Bir yerel yönetimin 200 Milyon Avro harcayarak yaptığı bir merkez yoktur. Yurt dışından insanlar getirdik ve alt yapıyı ilk olarak yaptık. Diğer sosyal merkezleri de biz yaptık. Kaliteli bir kış sporları merkezi olunca da uluslararası organizasyonlar yapmak istedik. 3 yıl önce Avrupa Snowboard ve Dünya Snowboard Kupası yaptık. Önümüzdeki hafta da 2.kez bu organizasyonları yeniden Erciyes Kayak Merkezi´nde yapacağız? şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından madalya ve kupa törenine geçildi. Erkekler de birincilik Murat ve Sefa çiftinin olurken, ikincilik Hasan Hüseyin ve Ali Osman Nurettin ikilisine gitti. Üçüncülük kürsüsüne ise Emir ve Kemal ikilisi çıktı. 1.Ayakta kupa kaldıran Murat ve Sefa´ya ödüllerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile CEV Başkanvekili Özkan Mutlugil verdi. İkincilik kürsüsüne çıkan Hasan Hüseyin ve Ali Osman Nurettin´e ise madalyalarını AK Parti Milletvekili İsmail Tamer ile Kayseri Valisi Süleyman Kamçı verdi. Turnuva´nın üçüncüsü olan Emir ve Kemal´e madalyalarını Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici verdi.
Bayanlarda şampiyon olan Romanya takımına ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Alper Sedat Arslantaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik verdi. İkinci olan Merve ve Betül ikilisine Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez ile Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı tarafından verildi.
Haber: Murat TURP



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’