ENGELLİ GENÇ YÜREKLER

ENGELLİ GENÇ YÜREKLER

İLK KEZ HAYVANAT BAHÇESİ'NE GİTTİ

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı  Berksoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli çocuklar, okul yöneticileri ve öğretmenlerinin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesini gezdiler. Hayvanat Bahçesini'ni gezen 150 engelli öğrenci çok sayıda hayvanı ilk defa bu kadar yakından görme fırsatı yakladılar…

 

Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla Anadolu Harikalar Diyarı'na gelen öğrenci grubu öncelikle giriş kapısında hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdiler.

Okulun Fizyoterapisti Fatmagül Duyar, Psikoloğu Gamze Uzuğ ile okulun yöneticileri ve engelli çocuklar,  aileleri geziye iştirak ederek bu önemli  günde  onları yalnız bırakmadılar…

Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesini' ni gezen engelli öğrenciler, çok sayıda hayvanı ilk defa bu kadar yakından görme fırsatı yakaladılar… Öğretmenleri ile ailelerin yardımı ile hayvanat bahçesini gezen öğrenciler güzel bir gün geçirdiler.

Etkinlik hakkında haber ekibimize değerlendirmede bulunan Berksoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Psikoloğu Gamze Uzuğ, engellilerin toplumun bir parçası olduğuna dikkat çekerek, Tüm engelli bireylerin yüreklerindeki sesi duyurmak için böyle etkinlikler düzenliyoruz. Biz sadece sınıf içinde çocuklarımızla ilgilenmiyoruz. Sınıf dışı etkinliklerde de çocuklarımıza faydalı olmaktır. Bu yüzden böyle bir gezi düzenledik. Çocuklarımız doğal ortamlarında hayvanlarla iç içe bir gün geçirdiler. Amacımız çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Okulumuzun 475 öğrencisi bulunmaktadır. Şuan da 150 yakın öğrenci ve velimizle birlikte hayvanat bahçesinde bulunuyoruz. Okulumuz öğrencilerin her turlu etkinliğinde yanındalar. Biz kurum olarak bu tur etkinlikleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ailelerimizin en değerli varlıklar çocuklar olduğu gibi bizim içinde en değerli varlıklar çocuklardır. O yüzden bizlere gücenip çocuklarını emanet ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğe katkılarından dolayı okul kurucularımıza ve Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenleri ve aileleriyle hayvanat bahçesinde bulunan canlıları tek tek gezen engelli çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Yaklaşık bir saat süreyle hayvanat bahçesini gezen çocuklar, etkinliğin mimarı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'a ve okulun öğretmenleri ile yöneticilerine teşekkür ederek, duygu ve düşüncelerini şu şekilde belirttiler.

Hayvanat bahçesini gezdikten sonra engelli genç yürekler, Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla okuluna gittiler.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da