ENGELLİ İSTİHDAMINA KATKI

ENGELLİ  İSTİHDAMINA  KATKI

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, engellilerin gazetelerin asgari fikir işçisi kadrosunda yer alabilmesi için önemli imkân sağladı. İş kanununa göre engelli kabul edilenler, bundan böyle 18 aylık bekleme süresine tabii tutulmadan gazetelerin kadrolarında

Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Kadir Can Gökalp’i ziyaret etti. Bedensel engellilerin ortaya koydukları azimle spor faaliyetleri başta olmak üzere sosyal yaşamda pek çok başarılara imza attıklarını söyleyen Başeğmez, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Basın İlan Kurumu Mevzuatındaki değişiklikle bundan böyle, engellilerin basın sektöründe de istihdamının önünün açıldığını hatırlattı. Başeğmez, “Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Atalay’ın da müjdesini verdiği gibi, engelli kardeşlerimiz bundan böyle gazetelerin asgari kadrosunda bekleme süresine tabii tutulmaksızın yer alabilecekler. Mevzuatımızda yapılan bu değişiklikle engelli kardeşlerimizin istihdam edilebileceği alanlara basın sektörümüzde eklenmiş oldu. Engelliler içerisinde basın hayatına renk katacağına inandığımız arkadaşlarımızın çıkacağına düşünüyoruz. Çok güzel haberler üretebileceklerini, gazetelerin web siteleri başta olmak üzere gazete tasarımlarına daha özgün bir yaklaşım getireceklerine inanıyoruz. Yaşadıkları bölgeleriyle ilgili kaleme alacakları köşe yazılarıyla camialarındaki pek çok engeli de ortadan kaldırabileceğine inanıyoruz.”dedi.

Başeğmez, gazetelerin kadrolarında engelli istihdam etmede istekli olmalarını arzu ettiklerini, gazetede işe başlamayı düşünen engellilerin sektöre oryantasyonunun sağlanmasında eğitim başta olmak üzere her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Türkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Kadir Can Gökalp ise, Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez’in bu anlamlı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Engellilerin en önemli sorunlarından birinin istihdam sorunu olduğunu ifade eden Gökalp, “Basın İlan Kurumu’nun engelli istihdamına yaptığı katkıdan dolayı sporcu dostu olarak tanıdığımız Genel Müdür Sayın Mehmet Atalay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gazetelerde engelli arkadaşlarımızın istihdamıyla ilgili her türlü işbirliğine hazırız. Bir çok alanda başarılı çalışmalara imza atmış arkadaşlarımızın, basın sektöründe de önemli hizmetler yapacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Şube Müdürü Osman Başeğmez, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan “Basın Hayatı” isimli derginin son sayısını hediye etti.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı