ENGELLİ GENÇ YAŞADIĞI SIKINTILARI

ENGELLİ GENÇ YAŞADIĞI SIKINTILARI

ÇEKTİĞİ KISA FİLMLE ANLATTI

Kayseri´de doğuştan engelli olan 23 yaşındaki Hikmet Ekiz, yaşadığı zorlukları anlatabilmek için rehabilitasyon merkezindeki öğretmenlerinin de desteği ile kısa film çekti.

23 yaşındaki Hikmet Ekiz, engelli olarak yaşadığı zorlukları çektiği kısa film ile anlattı. "Önemli olan azmedip başarmak, engelli olmak bir şey değil" diyen Ekiz, "Engelli olduğum için insanların bazı davranışları gücüme gidiyor. Kimisi yolda durmuyor, kimisi hor görüyor. Ben de bu filmi çekerek yaşananları anlatmalıyım diye düşündüm. Yaşananları topluma yansıtmalıyım dedim. Hem hayatta hem çevrede engellilerin bir yeri olsun diye çekeceğim filmin senaryosunu yazdım" dedi.

Kısa filme rehabilitasyon merkezindeki öğretmenlerinin büyük katkısının olduğunu belirten Ekiz, "Sağ olsun bana yardımcı oldular. Umarım bu çektiğim filmle engelli kardeşlerimize yardımcı olabilmişimdir. Ben buradan şu mesajı vermek istiyorum. Burada kim olursa olsun bir engelliye sen yapamazsın, başaramazsın deseler bile kendilerine olan inançlarını yitirmesinler. Azmedip yaparlarsa gerçekten oluyor. Ben ilkokul mezunu bile değildim. 17 yaşında kendi başıma oturup düşündüm, benim artık bir şeyler yapmam lazım diye. Gerekli kurum ve kuruluşlara başvurdum. İlkokul diplomamı aldım. Ortaokul ve lise diye bu devam etti ve şuanda üniversite okuyorum. Okumanın yaşı yoktur. Asıl engel önümüze koyulan engellerdir. Asıl engel kendimize engel yapmamızdır. Senaryoları bizzat kendim yazdım. Filmde oynayanlar rehabilitasyon merkezinden hocalarımdır. Sağ olsunlar bana çok yardımcı oldular. En çok da Tahir hocam bana destek verdi. O bana yapabilirsin ve başarabilirsin dedi. Beni hep motive ettiler. Onun sayesinde bir şeyleri başardım. Buradan kendisine çok teşekkür ediyorum. Birçok engelli kardeşimiz aynı benim gibi üniversiteyi bitiriyor, liseyi bitiriyor ve sınava giriyor. Hiçbir iş alamıyorlar. Devlet kurumlarına veya özel kurumlara gittiğimizde bizi gönderiyorlar. Bu engelli kontenjanlarının genişletilmesini istiyorum. Engellilerimiz iş istiyor. Engellilerimiz sosyal anlamda daha aktif olmak istiyor" dedi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ