Engeller Kaymek ile Kalkıyor

Engeller Kaymek ile Kalkıyor

Toplumun ihtiyaç duyduğu hemen her alanda kurs hizmeti veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) bu yıl üç yeni kurs daha açarak kurs çeşitliliğini 109`a çıkardı. Bu yıl açılan kurslarsan "İşaret Dili", işitme engellile

KAYMEK kursları ile Kayseri`de işaret dili bilenlerin sayısı artıyor. KAYMEK tarafından açılan "İşaret Dili" kursu başta işitme engellilerin yakınları ve eğitimciler olmak üzere toplumun farklı kesimlerinden büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, KAYMEK İhtisas Merkezi`nde "İşaret Dili" eğitimi alan kursiyerleri ziyaret ederek kursiyer ve eğitmenlerle sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi olarak KAYMEK kurslarıyla toplumun her alanına yönelik hizmetler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Tuzcuoğlu, "Bu yıl yine bir ilkin altına imza atarak işitme engellilerle ilgili kurs açtık. Kursumuza olan talep oldukça fazla. 120 saatlik bir kurs veriyoruz. Bu alanda ciddi bir boşluk var. Eğitmenler yetiştirmek suretiyle bu ihtiyaca cevap veren bir hizmeti ortaya koyacağız" dedi.

Kurs eğitmenlerinden Samet Göklü, KAYMEK tarafından açılan bu kurstan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, "Kayseri`de daha önce sınırlı sayıda işaret dili bilen insan vardı. Amacımız tercümanların haricinde de insanlara işaret dilini öğretmek. Böylece herhangi bir problem olduğunda işitme engellileri anlayabilecek insan sayısı artacaktır. İşitme engelliler adına Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Kursiyerler ise kendilerine böyle bir imkan sağlanmasından dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü