ENERJİ BAKANI YILDIZ ERZİNCAN’DAN SESLENDİ “TERÖR KARARLILIĞIMIZLA ERİMEYE MAHKUMDUR”

ENERJİ BAKANI  YILDIZ ERZİNCAN’DAN SESLENDİ “TERÖR  KARARLILIĞIMIZLA ERİMEYE MAHKUMDUR”

“ Terör, kararlılığımızla erimeye mahkumdur” Sevgili izleyiciler; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ramazan ayında devam eden terör olaylarına tepki gösterip, “Bölücü terör, bizim azim ve kararlılığımız sayesinde erimeye ma

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erzincan’da terör örgütü mensupları ve onun uzantılarına mesajlar gönderdi. AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Bakan Taner Yıldız, kalleş saldırıların terörle mücadele kararlılıklarını perçinlemekten başka bir sonuç vermeyeceğine ifade etti. Bakan Yıldız, “Bölücü terör bizim azim ve kararlılığımız sayesinde erimeye mahkumdur. Bunu hep beraber inşallah dünya gözüyle göreceğiz. Bölücü terörle en etkili şekilde mücadele ederken elbetteki bizim Kürt vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi, tabi ki bunun ayrı bir yerinde tutacağız. Biz onlarlayız, onlar bizimle. Onların sahibi biziz ve çünkü biliyoruz ki terör örgütünün kalleşçe eylemleri aynı zamanda bizim Kürt kardeşlerimizi de vuruyor. Tabi ki bu arada terör örgütünün kanlı eylemleri de durmadı. Bu katil sürüsünün derdi, Kürt kökenli vatandaşlarımızın da aynı zamanda refah seviyesiyle alakalı. Onların onur ve özgürlüğü ile alakalı değil, bunun çok iyi bilinmesi lazım. Bizzat bunun istismarını yapıyorlar. Kürt kökenli vatandaşlarımızın da istismarını yapıyorlar ve uluslar arası şer odaklarının emri ile bunları yerine getiriyorlar. En son saldırılar bunun en bariz göstergeleridir.” şeklinde konuştu.

 

PKK’nın meclisteki siyasi uzantılarının sorunun çözümünü bulmaktan ziyade, benzer direktifleri almaya devam ettiklerine söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Onlar ‘biz silahı bıraktık’ diyene kadar bu mücadele sürecek. Tüm bunları yaparken insan hakkı, hukuk açısından taviz vermeden ve demokrasinin özgürlükle alakalı konularından taviz vermeden bu adımları atmaya ve yürütmeye devam edeceğiz. Eğer bölücü terör örgütü uzantısı olanlar demokrasiye ve bizzat bulundukları meclise inanıyorlarsa, mücadelelerini sandıkta vermelidirler.” açıklamasında bulundu.

 

Konuşmasında Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Bakan Yıldız, “Bölgemizde yaşanan bu süreçte Türkiye tarihi misyonuna yakışan tavrı göstererek, mazlum halkların yanında yer almayı sürdürüyor. Bizim yanı başımızda yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmamız ve hiç bir şey yokmuşcasına davranmamız bizden beklenemez. Suriyenin kuzeyinde PKK yanlısı guruplar tarafından sözde bir kısım oluşumlar içerisinde olmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin hemen yanı başında kendisine düşman bir unsura asla ve asla müsaade etmeyiz. Piyasada gezen haritalar bir hayal mahsulüdür.” şeklinde konuştu

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erzincan Belediyesi'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada  ise Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nda petrol akışının başladığını bildirdi. Bakan Yıldız, ''Her zaman bahsettiğim gibi Irak'ın normalleşmesiyle alakalı bütün ham petrol ihracatında en önemli kalemlerinden birisi olan bu boru hattı, işletmeye alınmış oldu. Bunun da itinayla çalışmasına, işletmesine devam edilmiş olunacak'' ifadelerini kullandı.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı