EN TEMİZ KENT

EN TEMİZ KENT

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'nin En Temiz Kenti Projesi” yarışmasına Kayseri İl Birincisi olarak Develi ilçesi seçildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İçinde bulunduğumuz yüzyıl, hızlı nüfus artışı, buna bağlı olarak beslenme, enerji, sağlık, eğitim, çarpık Şehirleşme, sağlıksız sanayileşme, azalan ve tükenen canlı türleri, artan kirlilik, küresel ısınma ve iklim değişikliği dünyamızın en önemli çevre problemlerini oluşturmaktadır. Bu nedenle Yöresindeki vatandaşların daha sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam ortamları sağlamak, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına üstün gayret gösteren Belediyelerimizi tespit etmek ve ödüllendirmek maksadıyla planlanan projede; Ülkemizdeki Nüfusu 10.000 - 50.000 arasında belediyeler, Nüfusu 50.000 - 750.000+ ve Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere 3 kategoriye ayrılarak en başarılı bulunanlar tespit edilecektir.
Belediyeler arasında öncelikle; il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olarak tespit edilecek olup daha sonra, Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü seçilecektir” denildi.
Belediye Başkanı Recep Özkan, Belediyemizin Atık Yönetimi, Katı Atık Toplama ve Taşınması, Katı Atıkların bertarafı, Ambalaj Atıkları Yönetim Planı, Kaynakta Ayrı Toplama,Tıbbi Atıkların Toplanması Taşınması, Bitkisel Atık Yağ (Hanelerden Toplama),Atık Pillerin Toplanması (Yakma, Sterilizasyon), Atık Su/Arıtma Kanalizasyon Sistemi,Hava Kalitesi,Yeşil Alan Çalışması, Kavşak düzenleme,Çevre Yolu, Trafik Düzenleme (Sinyalizasyon, Araç Trafiği Yasağı)Bisiklet ve Yaya Yollarının Bulunması,Gürültüye Neden Olan Kaynaklar için Envanter Çalışması değerlendirilmiş olup Kayseri Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs tarihinde sonuçlar açıklanmıştır” dedi.
Başkan Özkan, Karşı karşıya kaldığımız çevresel problemlerin azaltılması ve önlenmesi, planlı şehirleşme, kentsel altyapı hizmetlerini sağlıklı şekilde sunma ve insanlara daha fazla yeşil alan sağlama gibi konularda Belediyelerimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bizler de Yerel Yönetimler olarak, Çevreyi koruma, geliştirme ve güzelleştirme amaçlı çalışmalar yürüten, çevre bilincini yaygınlaştırmaya yönelik olarak çalışmalar yürümekteyiz” diye konuştu.


yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”