EN PAHALI PARK

EN PAHALI PARK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin en pahalı parkını dün akşam hizmete açtı. Daha önce askeri lojmanların bulunduğu alan, yapılan yeni lojmanlarla birlikte 30 milyon lira harcanarak hizmete sunuldu. Büyükşeh

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve yeniden düzenlenen parklar dün akşam hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Özhaseki, “20 yıldan beri yaptığımız tek bir şey var: Çalışmak... Çalışmak... Çalışmak...” dedi. Büyükşehir Belediyesi yanıbaşında bulunan subay lojmanları ve paşalara ait iki lojman, yapılan protokol çerçevesinde yıkılmış ve askerlerin gösterdiği yere Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni lojmanları yapılarak teslim edilmişti.  Başkan Özhaseki, bu lojmanların yerini parsel olarak satmayarak park haline dönüştürdü.  Dün hizmete açılan Büyükşehir Parkı askeri lojmanların maliyeti ve düzenleme çalışmalarıyla birlikte 30 milyon liraya maloldu. Konser ve çeşitli etkinliklerin düzenlediği program sonrasında Büyükşehir Parkı ile birlikte 5 park daha hizmete girdi.

 

Büyükşehir Belediyesi yanındaki askeri lojmanların yerine yapılan Büyükşehir Parkı dün akşam düzenlenen törenle açıldı.

Başkan Özhaseki’nin konuşmasından önce rock konseri verildi. Karizma Show ve Work out Turkey gibi gösteri grupları sahne aldı.

Bu etkinliklerden sonra Başkan Özhaseki, “Efsane Başkan” sloganlarıyla kürsüye davet edildi.

Başkan Özhaseki yaptığı konuşmada, Kayseri’nin yeşil alan oranını milyonlarca m2’ye çıkarttıklarını belirterek, “Biz askerlerle yaptığımız protokol gereği buradaki lojmanları yıktık. Onlara yeni lojmanlar  yapıp verdik. İstesek devraldığımız bu yere 2-3 kütle koyup 20-30 milyon liraya çok rahat satabilirdik. Bunu yapmadık. Belediyemizin yanı başına modern bir park inşa ettik. Lojman ve yapım maliyeti ile birlikte bu park bize 30 milyon liraya mal oldu” dedi.

Görevde bilindiklerı 20 yıllık süre zarfında sürekli çalıştıklarını belirten Başkan Özhaseki, eski stat yerini göstererek, “Karşımızda bulunan alanda yıkılabilir raporu verilmiş bir stat vardı. O stadı yıktık, onun karşılığında bu şehre dünya ölçeğinde 10 spor tesisi kazandırdık. Burayada modern bir alış-veriş merkezi yapıldı. Bizim amacımız Kayseri’yi daha ileri, daha modern bir şehir yapma yolunda çılışmaktır. Şükürler olsun bunu da gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Parkı ile birlekte yeniden düzenlenen Mimar Sinan Parkı`nın yanısıra İnönü Parkı 4. Etap Argıncık Kayabaşı Parkı ve Raylı Sistem İldem Hattı Parkı`nın açılışı da gerçekleştirildi.

Başkan Özhaseki’nin konuşmasından sonra yapılan ateş, ışık ve havai fişek gösterileri büyük ilgi gördü. Törene Başkan Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki de katıldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”