EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, yeniden rektör seçilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, yeniden rektör seçilmesine ve üniversite faaliyetlerine yönelik değerlendirmeler yaptı. En önemli yatırımların insana yapılan yatırımlar olduğunu dile getiren ERÜ Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, üniversite olarak yatırımlara devam edildiğini söyledi.
Rektörlükle ilgili atama sürecinin tamamlandığını ifade eden Keleştemur, “Önce öğretim üyelerinin seçimi var daha sonra en çok oyu alan ilk 6 aday YÖK'e bildiriliyor. YÖK tarafından belirlenen ilk 3 kişinin isimleri Sayın Cumhurbaşkanına bildiriliyor. Daha sonra atama yapılıyor. Bir kaç gün önce bu atama gerçekleşti. Önümüzdeki 4 yıl için tekrar ERÜ Rektörlüğüne atanmış bulunuyorum. Geçtiğimiz toplantılarda belirtmiştim. Üniversitemizin meselsini, ne yapmak istediğimizi anlatmıştım. Bazı konuları tekrar vurgulamak istiyorum. Rektör üniversiteyi temsil eden en üst düzeydeki kimsedir ama idari merciiler, makamlar vb. bunların hepsi bir ekip oluştururlar. ERÜ de geçen süre içerisinde başarılı işler yapıldığını vurgulamak istiyorum. Bu başarının altında yatan imzalar bu ekibin işidir. Biz ekip olarak üniversite meselesinin Türkiye'nin en önemli meselesi olduğuna inanıyoruz ve üniversite meselesini halletmemiş bir ülkenin politik olarak, ekonomik olarak , siyasi olarak dünyada layık olduğu yere geleceğine inanmıyorum. Üniversite meselesine önem verilmesi gerektiğine inanıyorum. Geçen on yıl içerisinde üniversite meselesinde önemli gelişmeler olduğunu söyleyebilirim sadece üniversite sayısının artmasında değil, bilimsel üretkenlik bakımından, ileri teknoloji bakımından veya orijinal bilgi ve ileri teknoloji üretilmesine zemin hazırlayacak olan merkezlerin kurulması bakımından Türkiye'de bütün üniversitelerde büyük değişimler olduğunu vurgulamak istiyorum. TÜBİTAK'ın da bu geçen on yıl içerisinde bütçesi artırılmış, bilimsel projeler büyük ölçüde gerçekleştirilmiş, dolayısıyla Türkiye'de dünyada ekonomik yerine paralel olarak ilk 20 içerinde yer almıştır. Bugün Üniversite olarak bilisel yayınların daha da artırılması ve ileri teknoloji üretilmesidir. Eğer bunları tartışabiliyorsak son yıllardaki gelişmelerin bir sonucudur. Biz ERÜ olarak burayı sadece iyi eğitim veren bir kurum değil iyi araştırma yapılan bir kurum haline getirmek için de yani gerçek bir üniversite haline getirmek için de çaba gösterdik. Benim işim kolay da diyebilirim çünkü benden önceki rektörler bana çok güzel bir üniversite bıraktılar, hepsine çok teşekkür ediyorum. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Biz de buna çok özen gösterdik ve genç bir bilim adamı yetiştirme projesi başlattık. Bu projenin genel amacı devletten hiç katkı almadan sadece hayırseverlerden aldığımız ekonomik destekle genç yaşta bilim hayatına başlayan insanlarımızın uluslararası tecrübe kazanması amacıyla yurt dışındaki önemli merkezlere göndermeye başladık. Bu devam ediyor. Kurduğumuz ve kuracağımız bilim merkezlerinde çalışacak olan insanları yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dört yılda benim en büyük amaçlarımdan birisi bu sürecin devam etmesi. Biz üniversitemizi dünyadaki önemli üniversitelerden birisi olması için çalışıyoruz.” ifadelerinde bulundu.


‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti