EN MODERN KÖPEK BARINMA EVİ

EN MODERN KÖPEK BARINMA EVİ

Büyükşehir Belediyesi, yaratılmış her canlının hayat şartlarını iyileştirme yolundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda açılan Köpek Barınma Evi`nin standartları daha da arttırıldı ve barınma evindeki yaşam koşullarının takip edilmesi için Türkiye`d

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınma Evi, misafirlerini "Yalnız Değilsiniz" sloganı ile karşılıyor ve bu sloganın gereği yapılarak sahipsiz sokak köpeklerine Büyükşehir Belediyesi sahip çıkıyor. Molu Köyü yakınlarındaki Köpek Barınma Evi`nin standartları her geçen gün arttırılıyor ve buradaki yüzlerce köpeğin daha rahat ortamda yaşamasına imkan sağlanıyor. Köpek Barınma Evi veteriner hekimi Hilal Akbaş, bakımevinde 700 kadar sahipsiz hayvanı barındırdıklarını belirtti. Bu hayvanlardan 290 tanesinin kısırlaştırıldığını ifade eden Akbaş, "Kısırlaştırılmış hayvanları sahiplendirme ve doğal ortama bırakma çalışmaları kontrollü bir şekilde sürüyor. Özellikle yavrulardan sahiplenmeyi artırmak için `Satın almayın sahiplenin` sloganı ile özendirme çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Veteriner Hekim Akbaş, Köpek Barınma Evi`nde Türkiye`de bir ilki gerçekleştirdiklerini de dile getirerek, barınma evini isteyen herkesin 7 gün 24 saat izleyebileceğini söyledi. Hayvan severlerin her zaman barınma evini ziyaret fırsatı bulamadığını ifade eden Akbaş, "Türkiye`de bir ilki gerçekleştirerek barınma evinin 7 gün 24 saat izlenebilmesine imkan sağladık. www.anadoluharikalardiyarı.net sitesinden canlı yayın bağlantısı ile isteyen herkes bakımevindeki kameralar vasıtasıyla köpekleri ve çalışanları takip edebiliyorlar" diye konuştu.
Köpek Barınma Evi`nde yapılan düzenlemeler konusunda bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel de, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin öngörü ve talimatları doğrultusunda ciddi iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Öncelikle sadece 5 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan mekanı, barındırdıkları canlıların daha geniş alanlarda hayatlarını idame ettirmeleri için 24 bin m²`ye çıkardıklarını dile getiren Üstünel, "Farklı profildeki köpeklerin barınması için üç ayrı bölüm oluşturduk. Ayrıca, sundurmalar ve köpek kulübesi imalathaneleri gerçekleştirdik. 420 adet köpek kulübesi ve çok sayıda gölgelik yaptık. Köpek Barına Evine ulaşımın kolay sağlanamadığı eleştirileri yapılıyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak her hafta Pazar günü şehrin iki farklı noktasından hayvan severler için servis imkanı sağladık. Hafta içinde de beş kişi bir araya gelerek talep ettiklerine onlara da servis konusunda yardımcı oluyoruz. Yine veterinerlik fakültesinde öğrencilerini Cuma günleri konuk edip çalışmalarımıza katkı sağlamalarına ve pratiklerini geliştirmelerine imkan tanıyoruz. Ayrıca anahtar tekniği adı verilen bir teknikle yaklaşık 300 köpeğin kısırlaştırılması sağlandı. Bir başka önemsediğimiz konu olan sahipsiz sokak hayvanlarının yaralanması veya hastalanması ile ilgili de 444 28 99 nolu başvuru hattını oluşturduk" dedi.
Üstünel ayrıca, "Bu hattın aranması halinde donanımlı havan nakil aracımızla müdahale ediyor, böylelikle yaralı ve hasta hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Sahiplendirme konusunda ise son 6 ay içinde 200`den fazla köpeğin sahiplendirilmesini sağladık. Ayrıca beslenme konusunda köpeklerin ihtiyacı olan günlük ortalama 400 gramlık kuru mama desteğinin yanı sıra Erciyes Üniversitesi ve ilimizdeki Türk Silahlı Kuvvetlerine ait komutanlıklarla yapılan protokoller doğrultusunda yemekhanelerdeki artıkları toplayarak buradaki canlara veriyoruz. Kısacası buradaki köpeklerin en iyi şartlarda ve imkanlarda hayatlarını devam ettirmesi için çaba sarfediyoruz" ifadelerini kullandı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ