EN FAZLA ZAMAN AYIRDIĞIM İŞ, HASTANE İŞİDİR

EN FAZLA ZAMAN AYIRDIĞIM İŞ, HASTANE İŞİDİR

Pınarbaşı Belediye Başkanı ve MHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, AK Parti İl Başkanlığı tarafından servis edilen haberlerin yalan olduğunu söyleyerek, "2011 yılından beri en fazla zaman ayırdığım iş, hastane işidir" dedi.

Servis edilen habere ilişkin açıklamalarda bulunan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, servis edilen haberin yalan olduğunu söyledi. Ataş, "Bugün yerel basında yer alan haberlere göre Pınarbaşı Belediyesi`nin devlet hastanesini engellediği yolundaki haberlerin doğrusunu açıklamak için kamuoyunun karşısına geçmiş bulunuyorum. Dün AK Parti İl Başkanlığı, AK Parti Pınarbaşı belediye başkan adayı ve AK Parti Pınarbaşı İl Başkanlığı tarafından yayınlanan yalan haberi düzeltmek için karşınıza çıktım. Dün AK Parti ilçe başkanlığı, AK Parti Pınarbaşı belediye başkan adayı ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından Pınarbaşı`nda yılan hikayesine dönen ve 2011 yılından beri yazışmaları elimde olan hastane yapımı ile alakalı, hastanenin yapımına Pınarbaşı Belediyesi`nin müsaade etmediği ve bu hastanenin bu yüzden yapılamadığı konusunda bir basın açıklaması yapıldı. Maalesef bu basın açıklamasına da milletvekilleri de ortak oldular ve kamuoyunu yanlış yönlendirdiler ve kamuoyuna seçim öncesi bizim hakkımızda yalan iftiralarda bulundular. Dağıttıkları kitapçık AK Parti iktidarı tarafından her il için bastırılmış ve bu kitapta Kayseri ili için 12 yılda yapılan hizmetleri anlatmak için basılmış bir kitap. Bu kitap bütün esnafımızda ve bütün evlerde mevcuttur. 15 gün önce her yere dağıtıldı. Bu kitabın sağlıkla ilgili bölümünde Pınarbaşı Hastanesi`nin ne aşamada olduğu kendileri tarafından açık ve net bir şekilde yazıldı. Bu kitapta Pınarbaşı Devlet Hastanesi`nin daha proje aşamasında olduğu kendi kitapçıklarında tüm kamuoyuna duyuruldu. Benim neyi engellediğimi bilmiyorum. Temel atıldı temelimi engelledim? İnşaata başlandı, inşaatımı engelledim? Bunu yetkili ağızdan kamuoyuna açıklamaları istiyorum. Kendi kitapçıklarında hastane yapımının proje aşamasında olduğu yazıyor. Sayın aday çıkıyor, canlı yayınlarda, televizyonlarda, inşaatın 11 milyon TL`ye ihale ediliğini ve temelinin Mart ayı içerisinde başlayacağını söylüyor. Bazı kanallarda Haziran ayında temelinin atılacağı, Sağlık Müdürlüğü`nden buraya bir levha çakmalarını istediğini kendi ağzı ile söylüyor, bunlar hastanenin yapımını durdurdu diyorlar. Dün ki yaptıkları mitingde de Sadık Yakut çıkıyor diyor ki; `Buranın projesi bitti, 15 gün sonra yapım ihalesi yapılacak.` Hangisi yalan söylüyor, hangisi doğru söylüyor, bunu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" dedi.
KİK`in internet sitesinde Pınarbaşı Devlet Hastanesi`nin yapımı ile ilgi bir ihalenin yer almadığını hatırlatan Ataş, "Vatandaşlarımız, internetten Kamu İhaleleri Kurumu (KİK) hangi ihalelerin hangi aşamada olduklarını görür. Allah rızası için girsinler, bu ihale ile ilgili KİK`in sayfasında herhangi bir duyuru var mı baksınlar. Özellikle devletin yetkili kişilerin açıklamalarını bekliyorum. Facebook`ta ilçe başkanının kardeşi bu işin engellendiğini yazıyor ve 2 saat aradan sonra bunu kaldırmak zorunda kalıyor. Sosyal medya üzerinden ilçe teşkilatı zabıta tarafından ceza yazıldığını söylüyor ve hemen akabinde bunu kaldırıyorlar. Eğer ki bana bir ceza makbuzu göstersinler ki neye göre ceza yazacağız, ne yapıyorlardı ki ceza yazsınlar. Temeli atılmış ve ihalesi yapılmış ortada bir firmamı var? Ben neyi engellemişim, bunu bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
"2011 YILINDAN BERİ EN FAZLA ZAMAN HARCADIĞIM İŞ, HASTANEDİR"
Pınarbaşı Belediyesi olarak, Pınarbaşı`na bir devlet hastanesinin yapımı için çalıştıklarını dile getiren Dursun Ataş, "Bunun içinde davamı açıp, hukuki işlemi sürdüreceğim. Seçim öncesi Pınarbaşı halkının zekası ile alay eder gibi, temel atacağız rolü ile gelip özel idarenin kepçeleri ile burada bir çalışma yapıyorlar. Kepçe çöküyor, oraya bir levha dikiliyor, 2014 yılında inşaatına başlanacak diyerek, kamuyonun zekası ile Pınarbaşılının zekası ile alay eder gibi hareketler içerisine giriyorlar. ama Pınarbaşı halkı 30 Mart`ta bunun cevabını kendilerine verecektir. Sağlık Müdürlüğü ve Valilikten gelen bütün yazılara 1 gün içerisinde veya 1 hafta içerisinde cevap vererek, bütün kamulaştırmaları tamamladık. bütün infazları yaptık. imar değişikliklerini yaptık. 2011 yılından beri en fazla emek harcadığım ve en fazla zaman harcadığım iş bu iştir. İl Sağlık Müdürlüğü`ne Pınarbaşı Belediye olarak yazdığımız bütün yazılar, hastane ile ilgili bana yazdıkları yazılar ve bizim yazdıklarımızı kamuoyu ile paylaşacağım" ifadelerini kullandı.



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği