EN ÇOK ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ DİNLENMİŞ

EN ÇOK ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ DİNLENMİŞ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldığı bir programda en çok dinlenenler isimlerden birinin Enerji Bakanı Taner Yıldız olduğunu açıkladı. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yasadışı dinleme konusunda "En çok dinlen

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldığı programda dinlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Işık  şöyle konuştu. Kriptolu telefonlar dinlenmiş. Kimin, nasıl dinlendiğine yönelik çalışma yapmıştık. Bütün kriptolu telefonların dinlenme ihtimali yüzde 99.99…  Elde ettiğimiz net verilerin arasında sayın cumhurbaşkanımıza ait kriptolu telefonun dinlendiğini de tespit ettik. Önemli olan dinleme kaydına telefon IMEI numarası girmiş mi?  Anlık çözmeleri zor. Ortam dinlemesi değil. Kriptolu telefon bizzat kripto yoluyla gönderilen mesajlar dinlenmiş ve tape ile servis edilmiş.

Daha çok yoğunlaşan tarih 2012-2014 arası ama 2009’dan itibaren dinleme var. One minute olayından sonra bu yapı üst düzey devlet görevlilerini dinlemeye almış.En çok dinlenen isimlerden biri Enerji Bakanı Taner Yıldız. Zannediyorum 2009’dan beri dinleniyor. Diye konuştu.    Diğer yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yasadışı dinleme konusunda "En çok dinlenen bakan olduğu" iddialarına yönelik, "Biz aslında çokça çalıştığımızı düşünüyorduk ama çokça dinlenmişiz" dedi.  Nükleer Mühendislik Eğitimi almak için Rusya`ya gidecek öğrencileri ve ailelerini bakanlıkta kabul eden Bakan Yıldız, ardından gazetecilerin gündeme sorularını cevapladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık`ın "En çok dinlenen bakan Taner Yıldız" yönündeki açıklamalarının hatırlatılarak, yasadışı dinlemelere ilişkin bir soru üzerine Yıldız, şöyle konuştu.

   "Biz gücünü şeffaflıktan alan ve her şeyinin kamuoyuyla paylaşan bir yapıyı kurgulamak istiyoruz. Ama enerji sektörü yalnızca elektrik üretimiyle uğraşan bir sektör değil. Çok stratejik ve ülkelerin bugün savaşa gerekçesi olarak kullandığı petrol ve doğalgaz gibi kaynaklara ulaşım ve her şeyden önce bütün mücadelelerin olduğu bir sektörde bulunuyoruz. Türkiye uluslararası sermaye ile beraber büyüyen ve enerji sektöründeki yaptığı yatırımları bütün yurda yayan bir yapıyı kurdu. Yalnızca geçen yıl 14 milyar liralık yatırım yapıldı enerji sektöründe. Bu şiddet olaylarının yabancı ve uluslararası sermayeyi uzaklaştırmayla alakalı bir hedefi de var" karşılığını verdi.

Yıldız, yasadışı dinlemelere yönelik şunları kaydetti: "Biz bunları yaparken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak petrol ve doğalgaz anlaşmalarının, nükleer güç santrali kurulmasıyla alakalı konuların, Kuzey Irak`la yapılan sözleşmelerin her birinin dinlemelerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu sermaye hareketlerinin, para hareketlerinin özellikle hükümetlerimiz döneminde çok dikkatle gizlendiğini ve takip edildiğini biliyoruz. Bizler yetişme tarzı olarak geleneklerimizden, göreneklerimizden ve yetişme tarzımızdan aldığımız terbiye ile böyle bir dinlemenin, araştırmanın doğru olmadığını ama hamd olsun yaptıklarımızla beraber onların istediği noktanın çıkartılamayacağına vurgu yapmak isterim. Milyar dolarların döndüğü bir sektörde çocuklarımıza helalinden para götürmeyle alakalı gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bir kahvaltıya oturduğunuzda çocuğunuzun yüzüne bakmanız lazım. Bu bizim için bütün bu değerlerimizin üzerindeki bir yapıdır. Dinleyenlerle alakalı savcılık ve mahkemelerdeki sürecimiz devam edecek. Dinlemek isteyenler neyi merak ediyorlarsa gelip sorabilirler. Bizim devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla, bakanlarla yaptığımız `gizli` ve `çok gizli` ibareli görüşmeleri dinlemenin basit bir gerekçesi olmadığını, `Her halde kapı komşularına vermediler, bu dinlediklerini, daha uzak yerlere verdiler` dolayısıyla bunu şiddetle kınadığımı, bundan sonra da dinlenme olaylarının olması halinde de aynı hukuki sürece başvuracağımızı söylüyorum."



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret