EMRULLAH HATİPOĞLU´DAN

EMRULLAH HATİPOĞLU´DAN

TALAS´TA ÜÇ SOHBET

Talas Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen İstanbul Sultanahmet Cami emekli imamı Emrullah Hatipoğlu gençlere, kadınlara ve vatandaşlara yönelik 3 ayrı camide sohbet gerçekleştirdi.
6 Mayıs Cuma günü ikindi namazının ardından başlayan sohbetlerden ilki Yenidoğan Mahallesindeki Sait Yurttaş Cami´nde kadınlara yönelik ´İslam´da Aile Yapısının Önemi´ konusuyla gerçekleşti. İlahi ve naat-ı şeriflerle başlayan sohbetin ardından ikincisi akşam namazından sonra Mevlana Mahallesindeki İzzet Bayraktar Cami´nde ´Şehitlik´ konulu sohbetle devam etti. Sohbetlerin sonuncusu ise 7 Mayıs Cumartesi günü sabah namazından sonra Bahçelievler Mahallesi Samancı Cami´nde ´İslam ve Gençlik´ konusuyla son buldu.
Emrullah Hatipoğlu, sözlerine asrı saadetten günümüze kadar bütün şehitleri rahmetle anarak başladı. Hatipoğlu, "Evvela bütün şehitlerimizi, asrı saadetten başlayarak, İslam´ın ilk şehitleri başta olmak üzere, Uhud, Bedir ve daha nice şehadet şerbetini içmiş, kendi en değerli varlığını Allah-ı Zülcelal için feda etmiş, bize de örnek teşkil etmiş bütün şühedamızı rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Allah (C.C) cümlemize onlara layık olmayı nasip eylesin. Şüheda hakkında bizim kırık dökük cümlelerimizle söyleyeceğimiz sözler, onların faziletini, derecelerini, makamlarını anlatmaya yetmez. O yüzden kime şehit dediğimi başta tespit edelim de Allah-ı Zülcelal´in şehitleri övdüğü ayeti kerimeleri dinlerken anlamakta zorluk çekmeyelim. Şehit nasıl olunur, temel olmazsa olmazı nedir? Bunu tespit edersek peygamber efendimizin imrenilecek, gıpta edilecek varlıklar olarak tarif ettiği ve onlardan olmayı temenni ettiği şühedamızın değerini takdirde güçlük çekmeyelim" dedi.
İl Müftüsü Şahin Güven, "Üç aylar müminlerin manevi açıdan donanımlı oldukları aydır. 20 günde çeşitli kutlu doğum programları gerçekleştirdik. Kıymetli hocamızı Talas Belediye Başkanımız davet ettiler ve birlikte bu programları yaptık" ifadelerini kullandı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, uzun yıllar İstanbul Sultanahmet Cami´nde görev yapan Emrullah Hatipoğlu´nu Talas´ta ağırlamaktan ve sohbetlerinden istifade etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.
İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ise, programların düzenlenmesi nedeniyle Talas Belediyesine teşekkür etti.
Programların ardından çıkışta vatandaşlara belediye tarafından tatlı ikram edildi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti