EMNİYETTEN HAZİRAN AYI RAPORU

EMNİYETTEN HAZİRAN AYI RAPORU

1 AYDA 53 KİŞİ TUTUKLANDI

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz 1 ay içerisinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 53 kişi tutuklandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda; Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak-Kullanmak ve Uyuşturucu Madde Kullanımı Kolaylaştırma veya Özendirme suçlarından toplam 150 olayda, 269 şahsa yasal işlem yapıldı. Haklarında işlem yapılan şahıslardan 17’si adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 33 şahıs ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Ayrıca, Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçlarından yakalama müzekkeresi ile aranan 26 şahıs yakalanırken, yakalanan şahıslardan 6’sı ifadelerinden sonra mahkemece serbest bırakıldı, 20 şahıs ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yapılan operasyonlarda; toplam 1 kilo 393 gram Esrar, 221,40 gram Eroin, 862,48 gram Metamfetamin, 163,65 gram Sentetik Kannobinoid, 24 adet Ektazi, 2 adet Captagon, 5 adet kırmızı reçeteye tabi hap, 10 adet uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi, 2 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve 4 adet mermi ele geçirildi.

KUMAR OYNATILAN VE FUHUŞ YAPTIRILAN 9 EV KAPATILDI

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği Ekipleri tarafından, fuhuş yapıldığı ve kumar oynatıldığı tespit edilen 9 evi kapatıldı.

Ahlak Büro Amirliği Ekipleri tarafından tespit edilen 2’si cinsel içerikli suç, 2’si kumar olayı olmak üzere adli işlem yapılan 4 olayda, yakalanan 13 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Ayrıca 1 fuhuş ve 2 kumar olayında 50 şahıs ve korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında (29) şahsa idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Fuhuş yapıldığı tespit edilen 9 ev ise ilgili komisyon kararı ile kapatıldı.

12 CİNAYET ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

Asayiş Büro ekiplerinin çalışmaları sonucunda 3’ü kasten öldürme, 4’ü kasten öldürmeye teşebbüs, 1’i taksirle öldürme 1’i şüpheli ölüm olayı olmak üzere işlem yapılan toplam 9 olayda yakalanan 21 şüpheliden 12’si tutuklanarak, 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Meydana gelen olaylar ile ilgili 2 adet tabanca, 3 adet tüfek ve 3 adet de bıçak ele geçirildi.

SON BİR AYDA 24 BİN 631 TRAFİK CEZASI KESİLDİ

Kayseri'de son bir ayda kural ihlali yapan 24 bin 631 sürücüye trafik cezası kesildiği bildirildi. 1-30 Haziran tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde 88 bin 19 araç ve sürücüsünü kontrol etti.

Kontrollerde kurallara uymayan ve eksiği görülen 24 bin 631 sürücüye idari para cezası uygularken 1018 araç da trafikten men edildi. Haziran ayı içerisinde 592 trafik kazası yaşanırken bu kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti.



Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi