EMNİYET KEMERİNE KAMERALI DENETİM

EMNİYET KEMERİNE  KAMERALI DENETİM

Ülkemizde emniyet kemeri kullanımının yaygın olmaması olası trafik kazaları sonrasında kötü sonuçlanıyor. Bu sonuçların önüne geçebilmek ve emniyet kemeri kullanımı alışkanlık haline getirebilmek için Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ışıklı kavşaklarda kamera

Emniyet kemeri kullanımı neden yaygın değil bilinmez ama en bilindik bahanesi ‘beni sıkıyor’ denmesi. Can güvenliğimiz ve sevdiklerimizi üzmemek için bile olsa takmamız gereken emniyet kemerini artık Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü kameralar ile denetlemeye başladı. Bu sayede Kayseri’de şehir içi emniyet kemeri kullanımı %10 arttı.

    Konuya ilgili Araç sürücüleri ise kameralı denetimi şöyle değerlendirdi.

“Şoför koltuğunda iken takıyoruz ama yan tarafta otururken biraz sıkıcı olabiliyor. Hız yapıyoruz ani fren yapıyoruz takılması önemli.”

Emniyet kemeri takmayan bir sürücü ise takmamasını yeni yola çıktık diye savundu.

   Kayseri’ye misafir olarak gelen ve kemersiz olan başka bir sürücü ise aynı şekilde yola yeni çıktığını söyledi ayrıca Aksaray’da da kameralı denetim olduğunu söyleyen sürücü cezasını da yediğini belirtti.

Emniyet kemeri kullanımına uyan bir sürücü ise, ‘’ kemer kullanımın bilincinde olduğunu ve kameralı sistem için takmadığını kendi güvenliği için taktığını söyledi.

    Konuyla ilgi değerlendirmede bulunan vali Orhan Düzgün yapılan denetimlerin faydalı olduğunu son günlerde  denetimlerden verim almaya başladıklarını belirterek şöyle konuştu.

   Tabi Kayseri’nin 1 milyon 300 bin nüfusu var, tabi insanların olduğu yerde kasıtlı yada kasıtsız bazı olaylar olabiliyor. Trafik kazalarından, hırsızlık olaylarına varıncaya kadar. Her geçen gün trafik güvenliğiyle  alakalı bir toplantımız var. Trafik kazalarında azalma var bu bizim için memnuniyet verici biz her geçen gün trafik denetimlerinin artırılmasını istiyoruz gönlümüz arzu ediyor ki insanlarımız denetime maruz kalmadan kendi öz denetimlerini yapsınlar ama kendi özdenetimlerini yapamayanlar içinde bir dış denetim ister istemez  belki bazı cezai müeyedeler uygulamak suretiyle vatandaşlarımızı kurallara uymaya zorluyoruz. İnsanların kurallara uyması gerekiyor, örnek verecek olursak “bu defa ben kırmızıda geçiyim bir şey olmaz” gibi söylenen sözler kişilerin son sözleri olmasın. Bunun yanı sıra elektronik denetim sistemini  yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Emniyet kemerlerini takmayanlara yönelik kameralı denetimler uygulamaya geçildi ve bunla da  ciddi bir artış sağlandı.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı