EMNİYET KEMERİ TAKMAYANIN CANI YANACAK

EMNİYET KEMERİ TAKMAYANIN CANI YANACAK

Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 150. maddesi revize edilecek ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın korumaları , kamuda çalışan görevliler ve ticari araç kullanan sürücülerde dahil olmak üzere herkese

   Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı, bakanlar gibi devlet erkanının güvenliğini sağlayan koruma ekipleri de emniyet kemeri takacak. Bu amaçla, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 150. maddesi revize edilecek. Değişiklikten sonra emniyet kemeri takmayan "herkese" ceza yazılacak. Başbakan 'ın 30 Mayıs 2012'de Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu 3'üncü toplantısında, "İster bakan, ister sokaktaki herhangi bir vatandaş trafik kuralları karşısında herkesin hükmü aynıdır" demesinden sonra harekete geçildi.
    Emniyet Genel Müdürlüğü, 18 Temmuz 1997'de yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin, sürücülerin ve yolcuların koruyucu tertibat kullanma mecburiyetini düzenleyen 150. maddesinde değişiklik yapılması için düğmeye bastı. Emniyet kemerindeki "imtiyazın" kaldırılması Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'na da girdi. 10 yıllık Eylem Planı'nda, "Güvenlik nedeniyle yetkili kurumlarca alınan tedbirler dışında; trafik kurallarına uyma konusunda herkes eşit olacak, kamu vicdanını rahatsız edecek farklı uygulamalardan kaçınılacak ve emniyet kemeri kullanımındaki muafiyetler kaldırılacaktır" denildi.
    Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Değişiklikle birlikte görevli olsa dahi emniyet kemeri takmayan asker – polis başta olmak üzere genel kolluk görevlilerine, devlet erkanının güvenliğini sağlayan ekiplere, ambulans şoförlerine, şehir içlerinde yolcu taşımacılığı yapan belediye ve özel halk otobüsü  dahil taksi, dolmuş, otobüs sürücülerine Trafik Kanunu'nun 78/1-a maddesi uyarınca 72 TL ceza kesilecek.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor