EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON ARACI

EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON ARACI

Kayseri Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’, emniyet kemerinin trafikteki önemine dikkat çekmek amacıyla Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarına anlatıldı.

Emniyet kemerinin önemini vurgulamak amacıyla hazırlanan simülasyon aracı, ilk olarak Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarının bir bölümüne anlatıldı. 3 gün süre ile Şeker Fabrikası işçileri ve çalışanlarına uygulanacak olan simülasyon aracı eğitimi, daha sonra Cumhuriyet Meydanı, Kayseri Park, Kayseri Forum ve okullarda devam edecek.
Simülasyon aracı hakkında bilgi veren Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Komiser Mustafa Kula, emniyet kemerinin trafikte ne kadar önem taşıdığını vurguladı. Türkiye’de ilk proje olduğunu söyleyen Kula, “Bu gördüğünüz simülasyon aracı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa yaptırılan bir araç. Yaklaşık 150 bin liraya mal oldu. Yaptığımız araştırmalara göre Türkiye’de bir ilk proje. Simülasyon aracımız Türkiye’de 20 - 30 tane var ama otobüsün içerisinden bu şekilde çıkıp da taşınması basit olan simülasyon aracımız bir ilk” dedi.
“Türk Standartları Enstitüsünde yoğun bir aşamalardan geçirdikten sonra bu aracı simülasyon aracı olarak tescil ettirdik” diyen Kula, “Bu projeyi biz çok önemsiyoruz. Bunun patenti sadece İl Emniyet Müdürlüğümüz ile Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait. Diğer illerimizde bizden bunun hangi aşamalarda geçtiğini istiyorlar. Onlara da aynı şekilde yardımcı oluyoruz. Bu araca binen vatandaşlarımız emniyet kemerinin 10 kilometre hızda kendilerini ne kadar koruyabildiğini görüyorlar. En büyük özelliği ise bu araca kemersiz binip deneyen insanlar daha sonra trafikte kesinlikle kemerlerini takıyorlar” ifadelerini kullandı.



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği