EMLAK SEKTÖRÜ´NDE YAPRAK KIPIRDAMIYOR!

EMLAK SEKTÖRÜ´NDE YAPRAK KIPIRDAMIYOR!

ÜSTELİK FİYATLARDA, FAİZLER DE CEP YAKIYOR?


Normal şartlarda talebin az olduğu malların fiyatları düşer ancak, Kayseri´deki konut fiyatlarının düşmeye pek niyeti yok. 2015 yılının seçimle geçmesi konut ticareti hareketlenmesine gölge düşürürken, 2016 yılı da emlakçılar için çok iyi olmadı. Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy için bu durumun sebebi banka faiz oranlarının yüksek olması.
Kayseri´de konut piyasası durgun. 2015 yılında iki seçim yapılması emlak sektörünün yaralamış durumda. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulamaması, vatandaşı tedirgin etmiş ve konut alım satımı bir hayli yavaşlamıştı. 1 Kasım´da tekrar istikrarı yakalayan Türkiye´de emlak sektörü hareketlenme beklerken, Kayseri´de umulan olmadı. 2016 yılının ilk ayları durgun başladı.
Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, 2016 yılının ilk aylarını Haber Merkezimize değerlendirdi. Atasoy, konut satışının artmasına katkı sağlayacak ?banka faiz oralarının düşmesidir? diyerek şöyle konuştu; ?2015 yılı seçim yılı olmasından dolayı piyasamız durgun geçti. 2016 yılından umutluyuz ama ilk aylarında beklediğimizi göremedik ancak bahar aylarında açılacağı kanaatindeyiz. Piyasamız durgun olmasına rağmen piyasada konut fiyatlarının yükselmesi söz konusu. Bunun sebepleri inşaat maliyetlerinin ve arsa fiyatlarının artmasıdır. İster istemez konut fiyatları bundan etkileniyor. Banka faiz oranlarının düşmesiyle konut satışları yükseliyor. Bununda fiyatların artmasına etkisi oluyor. Bir başka artış sebebi de dövizin yüksek olması.?
Başkan Atasoy´un gayrimenkul almayı düşünen vatandaşlara bir de tavsiyesi oldu. Atasoy vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu; ?vatandaşlarımız yatırım yapacağı muhiti iyi analiz etmeli. Bilmeden hareket etmesinler. Geleceği olan, gelecek yıllar içerisinde gelişecek olan muhitlere yönelmeleri maddi açıdan menfaatleri olacaktır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi gayrimenkuller en iyi yatırım aracı olmaya devam ediyor.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları