ELLERİNİZİ CEBİNİZE KOYMADAN YÜRÜYÜN

ELLERİNİZİ  CEBİNİZE  KOYMADAN YÜRÜYÜN

Kar yağışı, yurdun büyük bölümünü etkisi altına aldı… Kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığının eksi değerlere düşmesiyle birlikte meydana gelen buzlanmalar sebebiyle vatandaşlar cadde ve sokaklar yürümekte zorlanıyor. Peki, buzlu yollarda yürürken

Kayma ve düşme sonrası, kırık ve çıkıklarla sık karşılaştıklarını, buzlu zeminin bu kazalar için elverişli bir ortam yaratığını belirten uzmanlar, ellerin cepte yürünmemesi, adımların küçük atılması konusunda uyarıyorlar. Bizde uzmanların bu çağrısını daha geniş kitlelere  duyurabilmek adına konuyu bir uzmanına sorduk. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı   Op. Dr. Faruk Ortaköylüoğlu, konuya dair  yaptığı  bilgilendirmede bakın nelere dikkat çekti...

Karda ve buzda  yürümenin tekniklerini haber ekibimize anlatan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Faruk Ortaköylüoğlu, buzlu zeminde düşmelerin nasıl önüne geçileceği hakkında da bilgiler verirken şöyle konuştu…  Op. Dr. Faruk Ortaköylüoğlu, kar yağdıktan bir gün sonra buzlanmaya meydana geldiğini ifade ederek, “ kış mevsimini, yaz veya sonbahar mevsimi gibi düşünmemek lazım. Bu mevsim en çok ortopediler olarak korktuğumuz bir tanesidir. Çünkü insanlar karda ve buzda tedbirsiz davrandıkları zaman düşüyorlar. Kollarını bacaklarını kırıyorlar. Bu bizi çok üzmektedir. Dolayısıyla tedbir almamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi kar ve buzlu zeminlerde basacağımız ayakkabının zemine uygun olması gerekiyor. Yazın giydiğimiz ayakkabılar değil daha çok kışın altı lastik olan buzda az kayabilen veya kaymayan ayakkabılar, tercih etmemiz lazım. Bunun dışında bastığımız yere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bastığımız yeri görmemiz lazım. Görmeden rastgele yürürsek, çok kötü kazalara sebep olmaktadır. Buzlu ve karlı zeminlerde koşmamak lazım. Bunlar çok önemlidir” dedi.

Buzlu ve karlı zeminde en çok dikkat etmemiz gereken hususun  ‘elimiz cebimiz de yürümemiz gerektiğini belirten Ortaköylüoğlu, aksi takdirde dengeniz bozulduğu zaman çok tehlikeli düşüşler meydana gelebileceğine dikkat çekerek şunları kaydetti… “Mutlaka elimiz cebimizde olmadan ve eldivenli bir şekilde yürüyüş yapmamız gerekiyor. Büyük adımlarla yürümemiz gerekiyor. Kontrolsüz büyük adımlar düşmeye zemin hazırlamaktadır. Daha ziyade yürüyeceğimiz yere bakarak, küçük adımlarla yürürsek daha dikkatli bir şekilde yürümüş oluruz. Mutlaka zemine uygun ayakkabı ve eldiven giyerek elleri Cebe koymadan küçük adımlarla yürüme şekli olacak”

Ortaköylüoğlu sözlerini noktalarken buzlanma artınca, insanlar ister istemez yürürken kazaya uğramakta olduğunu hatırlatarak, “Eğer düşünen bölgede sert bir zemine rastlanmışsa, el bileklerinde, ayaklarında dizlerinde şişlik veya ağrılar meydana geliyorsa hiç tereddüt etmeden hastaneye gitsinler” diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”