ELİTAŞ´TAN GAZETEMİZE SERT AÇIKLAMA:

ELİTAŞ´TAN GAZETEMİZE SERT AÇIKLAMA:

?FETÖCÜ AVCILIĞI KİSVESİ İLE ŞANTAJCI ŞEREFSİZLER TÜREDİ´

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kendisinin bazı ziyaretlerine yönelik ?Elitaş geldi, FETÖ sanıkları çıktı´ şeklinde yorum yapanlar için sert konuştu. Elitaş, ?FETÖ darbesi gerçekleşseydi katledilecek ilk 50 kişi arasındaydım. Böyle birinin FETÖ´cüleri koruması mümkün mü? Böyle bir arzum olsaydı hısımlarıma yardım ederdim? dedi.
Önceki Ekonomi Bakanı, Kayseri Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş şehrimizdeki FETÖ operasyonlarına siyasi müdahalede bulunduğu yolunda bazı çevrelerin iddia ve yorumlarına sert tepki gösterdi. Elitaş, ?Şimdi beni farklı şekilde itham edip sorgulayanlar bu durumdan şantaj yolu ile nemalanmaya, para kazanmaya ya da farklı menfaat içinde bulunan kişilerdir? şeklinde konuştu.
Darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde katledilecek elli kişi arasında olduğunu hatırlatan Elitaş, ?Darbe öncelikle iktidara karşı yapılmıştır. İktidar partisinin ilk geceden itibaren darbeye direnen önemli bir kişisi olarak, süreçle ilgili bilgi almak herkesten çok benim hakkım olsa gerek? diyerek şunları söyledi.:
?Tüm darbeler iktidarı değiştirmek için yapılır. Bende 14 yıllık bu iktidarın bir mensubuyum. Dolayısıyla darbeye maruz kalmış birisiyim. Bazıları darbenin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakarak konum, durum belirlemeye çalışırken ben arkadaşlarımla birlikte Kayseri´deki darbeye ?dur´ diyen, halkımızla birlikte meydanda sabaha kadar duran birisiyim. Darbe gecesi, vali, milletvekilleri, emniyet müdürü, başsavcı, belediye başkanlarımız hep birlikte darbeye ?dur´ demek için sabaha kadar birlikte idik. Bu duruşları dolayısıyla Valiye, emniyet müdürüne, başsavcıya teşekkür etmek en doğal ve normal durumdur.
İktidar partisinin önemli bir kişisi olarak olaylarla ilgili bilgi almak; herkesten çok benim hakkım olsa gerek. Bu kişileri ziyaret etmemi darbecileri korumak anlamına getirmek, darbeye doğrudan maruz kalmış kişiye haksızlıktır. Şimdi beni farklı şekilde itham edip sorgulayanlar bu durumdan şantaj yolu ile nemalanmaya, para kazanmaya ya da farklı menfaat içinde bulunan kişilerdir.
Diğer taraftan geçmişte FETÖ´cüler tarafından dinlenen ve dönemin CHP Kayseri Milletvekili aracılığı ile, yine FETÖ´cüler tarafından dinleme TAPE´leri yine Aydınlık Gazetesi´ne servis edilen kasetle ilgili dava açtığım konunun muhatabıdır. İntikam duygusu ile Kayseri´deki Paralelcilerin servis ettiği bir haberdi o. FETÖ darbesi gerçekleşmiş olsaydı katledilecek ilk 50 kişi arasında olan birisinin FETÖ´cüleri koruması mümkün olabilir mi? Böyle bir arzum olsaydı hısımlarıma yardım ederdim.
Stockholm sendromu yaşayacak kişi değilim herhalde. Ki Kayseri´de FETÖ ile mücadele eden bir kişi olduğum tescil edilmişken, ayrıca şuanda gözaltına alınanların büyük bir kısmının yakınlarının beni araması da sanırım bunun delili sayılabilir. Çünkü, Elitaş FETÖ´cü olmadığı için O´nun referansı makul olur düşüncesi hakim. Hem bizim Cumhuriyet Savcısı ve hakimlerimiz darbe gecesinden başlayarak bu alçak, ahlaksız ve hukuksuz girişime karşı dimdik ayakta durarak görevlerini yapmışlardır. Beni suçlama talihsizliğine düşenler, aslında benden de çok bağımsız yargı mensuplarımızı itham etmektedir. Yargı mensuplarımız ve onların emrindeki adli kolluk olan polisimizin FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde Kayseri´de de, yurt genelinde de kimleri gözaltına aldığı,hatta tutukladığına bakarsanız yargımızın bu süreci ne kadar tarafsız, etki altında kalmadan ve kararlı bir şekilde götürdüğünü görebilirsiniz.
Maalesef bir süredir FETÖ´cü avcılığı kisvesi altında şantaj suretiyle nemalanmak isteyen şerefsizler türedi. Onların ?ekmeğine´ mani olunca böyle oluyor??



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da