ELİTAŞ KİME MESAJ VERDİ?

ELİTAŞ KİME MESAJ VERDİ?

Kayseri Ticaret Borsası tutar bazında en çok işlem yaptırarak, ilimiz ekonomisine en çok katkı sağlayan ve enflasyonla mücadeleye de etkin olarak katkı sağlayan 10 firmayı ödüllendirdi?

Siyasetçilerin de yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde konuşan Ekonomi eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ramazan ayının dostlukların pekiştiği, insanların samimiyetinin arttığı, iftiranın yok olduğu zaman dilimleri olduğunu hatırlatarak? Bu müstesna günlerde iftira atmak çok büyük günahtır. Bir insan Fetöcü değil de Fetöcü diye iftira atıyorsanız vebali çok büyüktür? ifadesini kullandı. Elitaş´ın kime göndermede bulunduğu ise herkesçe merak konusu oldu?

Kayseri Ticaret Borsası tutar bazında en çok işlem yaptırarak, ilimiz ekonomisine en çok katkı sağlayan ve enflasyonla mücadeleye de etkin olarak katkı sağlayan 10 firmayı ödüllendirdi? Önceki akşam iftar saati öncesi gerçekleştirilen ödül törenine Vali Şehmus Günaydın, Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, protokol ve üyeler katıldı.

İlimiz ekonomisine en çok katkı sağlayan üye Kayseri Şeker Fabrikası Oldu. Şeker Fabrikası adına verilen ödülü Pancar Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´ın elinden aldı. Enflasyonla mücadele kapsamında ilk sırada ise Gözde Et ve Et ürünleri firması adına Hasan Ülker´e ödülünü ise Vali Şehmus Günaydın verdi?

Kayseri ekonomisin geliştirip canlandırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Başkan Bağlamış şunları kaydetti? "İlimiz ekonomisine en çok katkı sağlayan üyelerimizi onure etmek adına böyle bir etkinliği düzenmiş bulunuyoruz. Enflasyonla topyekün mücadele ve tutar bazında en çok tescil yaptırdıklarından dolayı, üyelerimizi ödüllendirmek istedik. Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimiz ile el ele gönül gönüle verdik ve Kayserimiz için çalışmaya başladık. İlk olarak geçen yıl düzenlediğimiz bu programda hem üyelerimiz ile kaynaşma fırsatı bulduk hem de değerli protokolümüze camiamızı tanıttık. Bundan sonra da her yıl bu programı düzenleyeceğiz. Kayseri Ticaret Borsası olarak Kayserimizi ulusal ve uluslararası mecralarda temsil edebilmek adına sürekli mücadele ekmekteyiz. Göreve geldikten kısa süre sonra 2017-2018 yılı Kayseri Tarım ve Hayvancılık raporunu yayınladık. Çünkü ilimizin gerçeklerini somut verilerle önümüze koyup bir faaliyet planı oluşturmamız gerekiyordu. Böylece şehrimizin Tarım ve hayvancılık potansiyelini ve durumunu net bir şekilde kamuoyuna sunduk. Bu minvalde; İPARDIN Kayseri´ye gelmesi için gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerek kıymetli protokolümüzle büyük mücadeleler verdik vermeye devam ediyoruz. Yine çok önemli bir konu olan et ve süt kurumunun ilimize kazandırılması için söz aldık. Tarım ve hayvancılığa dayalı ihtisas OSB´leri kurulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Türkiye´de üretilen çerezlik kabak çekirdeğinin %60´ını çerezlik ayçekirdeğinin %35´ini ilimizde üretiyoruz. Kayseri Ticaret Borsası olarak bizler Kayseri ekonomisinin, tarım ve hayvancılığının gelişmesi ilerlemesi adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu alanlarda her türlü fedakarlığı yapmaya ve elimizi taşın altına koyup sorumluluk almaya hazırız"

Ak Parti Kayseri Milletvekili Elitaş´da 2005 yılında kurulan lisanslı depoculuğun yeni yeni tanındığını fakat hem iş adamlarını hem de çiftçiyi memnun ettiğinin altını çizerek "Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Biraz önce Ticaret Borsası Başkanımız, Kayseri´de yapılması gereken borsayla ilgili meseleleri ifade etti. Bizler de bu meseleyi tüm siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekili arkadaşlarımızla beraber, yakinen takip ediyoruz " ifadesini kullandı?

Elitaş sözlerinin devamında ramazan ayının dostlukların pekiştiği, insanların samimiyetinin arttığı, iftiranın yok olduğu zaman dilimleri olduğunu hatırlatarak? Bu müstesna günlerde iftira atmak çok büyük günahtır. Bir insan Fetöcü değil de Fetöcü diye iftira atıyorsanız vebali çok büyüktür? ifadesini kullanarak adresi belirlenemeyen göndermede bulundu?

Son olarak kürsüye gelen Vali Günaydın´da Turizm alanında yapılacak yatırımlarla ilimize gelecek turistlerin tarım ve hayvancılık sektörüne de katkı sağlayacağını vurgulayarak "İlimizin, tarım ve hayvancılık konusunda daha önemli noktalara taşınması için mutlaka yapılması gerekenler var. Şu ana kadar yapılanlarla ilgili destek ve katkı veren herkese teşekkür etmek boynumuzun borcu. Bizim Kayseri olarak, 2023 vizyonuna uygun olarak ihracatımızı arttırmak için tarımsal alanda da yapmamız gereken çalışmalar var. Bu konuda borsamızın ve ilgili kurumlarımızın ortaya koyduğu çaba ve gayret, her türlü kapının üzerinde. Kendilerine teşekkür ediyorum. Özellikle İl Tarım Müdürlüğümüzün elemanlarıyla, 24 saat çalışma prensibiyle sahada olarak çiftçi ve hayvancılık yapan girişimcilerimize her türlü desteği verdiklerine yakından şahit oluyoruz. Kayseri olarak ihracatı arttırmak için, mutlaka yeni girişimlere ihtiyacımız var. Özellikle, turizm alanında yapılacak yatırımlarla Kayseri´de önemli kazanımlar elde edeceğimizi düşünüyoruz. Çünkü ilimize daha çok turist gelmesi, ekonomimize ve tarım ve havyacılık sektörüne de katkı yapacaktır" şeklinde konuştu?

Davetlilere tören sonrası iftar yemeğinin ikram edildiği törenin geleneksel hale getirilerek her yıl tekrar edileceği öğrenildi?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"