EL SANATLARI FESTİVALİ´NE 30 İLDEN 35 SANATÇI İŞTİRAK ETTİ?

EL SANATLARI FESTİVALİ´NE 30 İLDEN 35 SANATÇI İŞTİRAK ETTİ?

30 ilden 35 sanatçının işitrak ettiği festivalde çini, oyuncak, kukla, baston, telkari, ipek dokumacılığı ve halı gibi el sanatları ürünleri sergileniyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün katkılarıyla tertiplenen 1. Kayseri Ulusal El Sanatları Festivali start verdi? 30 ilden 35 sanatçının işitrak ettiği festivalde çini, oyuncak, kukla, baston, telkari, ipek dokumacılığı ve halı gibi el sanatları ürünleri sergileniyor?

Mimarsinan Parkı´nda düzenlenen 1. Kayseri Ulusal El Sanatları Festivali´ne 30 ilden 35 sanatçı katıldı. Çini, oyuncak, kukla, baston, telkari, ipek dokumacılığı ve halı gibi el sanatları ürünlerinin ilimiz sakinlerinin beğenisine sunulduğu Festival´in 28 Haziran´a kadar açık kalacağı öğrenilirken festivalin açılışına, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Koray Özandaç ve davetliler iştirak etti?

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Koray Özandaç, ?Amacımız, öncelikle ülkemizin zengin kültürel mirası unsurlarından olan geleneksel el sanatlarımızı gelecek nesillerimize aktarmaktır. Milli birlik ve beraberliğe her geçen gün daha da fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dünya konjonktüründe bizleri hoşgörü atmosferinde bir araya getiren festivallerimizin sayılarının artırılarak desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz? değerlendirmesinde bulundu?

Haziran ayı sonunda emekli olarak görevinden ayrılacak olanİl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise konuşmasında ?Bilindiği gibi geleneksel el sanatlarımız geçmişi günümüze taşıyan değerlerdir. Maalesef zaman içerisinde bu geleneksel el sanatlarımız yok olup gitmektedir. Bu değerli el sanatlarımız bizim kahrımızı çeken kültürel değerlerimizdir. Metal kaşık olmadan ağaç kaşıklarla yemek yemişiz. Zaman içerisinde bu ağaç kaşığın yerine metal kaşık ikame edilmiş ama bizim bu ağaç kaşığın vefasını unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle diğer el sanatlarımızın da bu vefa borcunu ödemek için onları yaşatmalıyız ve gelecek kuşaklara da taşımalıyız? ifadesini kullandı?

Hazırlanan 35 stantta 30 ilden gelen 35 sanatçı eserlerini görücüye çıkartarak ilimiz sakinlerinin beğenisine sundular?



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü