EKSİ 710 METREDE KÖMÜR OCAĞI AÇTI

EKSİ 710 METREDE KÖMÜR OCAĞI  AÇTI

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Amasra Taş Kömürü Madeninde eksi 710 metre derinliğe inerek açılış yaptı. Kayseri kökenli iş adamlarına ait Hattat Holdingin iştireklerinden olan Hema Enerjiye ait maden ocağına hemşehrileri ile birlikte kaz

   Amasra Taşkömü Madeni’nde eksi 710 metrede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ile Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat açılış töreninde bir araya geldi. Bakan Yıldız ve Bayraktar’ın çıkardıkları ilk kömürler kendilerine özel anı olması sebebiyle hediye olarak taktim edildi. Hattat Holding’in Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projesi çerçevesinde yeralan projede 573 milyon rezerv bulunduğu öğrenildi.
 
 Çıkarılan kömürün yaklaşık 5-6 bin kalori civarında olduğunu dile getiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı  Taner Yıldız, “ Burada ki  rezerv  dünya standartlarında bir kömürdür. Biz burada kazasız belasız çalışma temenni ediyoruz. Türkiye ekonomisine kazandırılacak bir değer olarak görüyoruz. Türkiye'deki yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyoruz ve bunu önceliklerimiz arasına alıyoruz.” Diye konuştu.
    Bakan Yıldız konuşmasının devamında  “Yaklaşık 720 metre aşağıda 8,5 metre çapındaki 3 adet kuyu var. Bu kuyular 25 kilometrelik bir hatla birbirine bağlanacak ve bu kömür elde edilmiş olacak. Çevre Bakanımız Bayraktar'a, verdiği katkıdan dolayı da
teşekkür ediyorum. Çevreye duyarlı termik santraller olmasını istiyoruz. Çevresel etkilere de önem veriyoruz. Çevre Bakanlığımız bu konuda çok titiz. Başbakanımızın da bu konuda talimatı var. Amacımız yerli kaynakları değerlendirmek. Burada 1 kilo bile ithal kömür kullanılmayacak” dedi.
    Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, elinde getirdiği bir poşette bulunan ithal kömür ile kuyudan çıkarılan kömürü iki bakana göstererek, "Bakanlarımız 710 metreye indiler. Yer altında şu anda tahmin ediyorum 400 kişinin üzerinde çalışan var. Bunların yarısı Çinli'dir. Bunlar Kazpınar mevkisinden girdiler, Amasra'dan girdiler ve buradaki kuyuyla birlikte üç kuyu birleştirecekler" dedi.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”