EKONOMİ BAKANI ELİTAŞ VAN´DA

EKONOMİ BAKANI ELİTAŞ VAN´DA

SINIR TİCARETİNİ ARTIRACAĞIZ

 Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bugünün Türkiye´si, bugünün Van´ı ve yarının Van´ı için sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile bir araya geleceklerini belirterek, ?2023 hedefine doğru giderken, Türkiye´nin yapması gereken konuları tartışmak üzere Van´dayız? dedi.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bazı temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van´a geldi. Van Ferit Melen Havalimanında Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan tarafından karşılanan Elitaş, daha sonra Van Valiliğine geçerek Valilik Şeref Defterini imzaladı. Valilik makamında gelişleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Elitaş, şöyle konuştu:
?Ekonomi Bakanlığı heyeti olarak ilkini Samsun´da başlattığımız ikincisini Van´da gerçekleştireceğimiz bugünün Türkiye´si, bugünün Van´ı ve yarının Van´ı, gelecek ile ilgili ne yapmamız gerektiği konusunda sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ile yapacağımız görüş alışverişi çerçevesinde 2023 hedSeflerine doğru giderken, Türkiye´nin yapması gereken konuları tartışmak üzere Van´dayız."
Türkiye´nin 21 vilayetinde bunu gerçekleştireceklerini anlatan Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İkincisi bugün Van´da oluyor. Ekonomi Bakanlığının bütün genel müdürlükleri, müsteşar yardımcıları konu ile ilgili bürokratik arkadaşlarımız bugünkü yapacağımız toplantıda sivil toplum örgütlerini, kanaat önderlerini dinleyecek. Bunun çerçevesinde alacağımız bilgi doğrultusunda yeni vizyonumuzu, yeni hedefimizi belirlemede yardım edecekler. Bu benim milletvekili olduktan sonra Van´a ikinci gelişim. Daha önce Başbakanımız ile birlikte Van´ı ziyaret ettik. Tuşba Belediyemiz ile birlikte bir halk iftarı gerçekleştirmiştik. İnşallah iyi bir sonuç ortaya çıkacak diye umut ediyoruz."
Van´ın Türkiye´nin gerçekten önemli illerinden biri olduğunu anlatan Elitaş, şunları söyledi:
"Bulunduğu bölge nedeniyle gerçekten bölgede merkez olabilecek konumda bir il. Nüfusuyla, komşularıyla, ülkemizin komşularıyla yapacağı ticarette önemli bir geçiş kapısı olabilir. Sınır ticareti konusunda önemli aktivite olabilir. Sınır ticaretini nasıl artırabiliriz, bu noktaya nasıl getirebiliriz bu konuda tartışacağız.?
Bakan Elitaş, Van Valiliği ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları