EKONOMİ BAKANI ELİTAŞ,

EKONOMİ BAKANI ELİTAŞ,

TÜRKMENİSTAN´DA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ELİTAŞ: ?İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYANIN BİZE SUNDUĞU FIRSATLARI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELİYİZ?
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye ve Türkmenistan´ın aynı coğrafyadaki bağımsız Türk devletleri olarak varlığının sadece bölge için değil tüm dünyanın esenliği için bir garanti olduğunu belirterek, ?Bu güçlü birlikteliğimizi ekonomik ve ticari ilişkilerimizle de pekiştirmeli, içinde yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz? dedi.
Resmi ziyaret için Türkmenistan´da bulunan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 7. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı´nın açılışını gerçekleştirdi.
Sergi Sarayı´ndaki fuarın açılışında konuşan Elitaş, fuarın açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türk ve Türkmen halklarının Oğuz Atanın torunları olarak bir milletin iki büyük kolları olduğunu ifade eden Elitaş, ?Yunus´tan Hacı Bektaş´a Mevlana´dan Mahdum Kulu Firaki´ye uzanan değerlerimiz bizi biz yapan, bir birimize bağlayan temel taşlarımızdır? diye konuştu.
İki ülkenin aynı coğrafyada bağımsız Türk devletleri olarak varlığının sadece bölge için değil tüm dünyanın esenliği için bir garanti olduğunu vurgulayan Elitaş, ?Bu güçlü birlikteliğimizi ekonomik ve ticari ilişkilerimizle de pekiştirmeli, içinde yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz? ifadesini kullandı.
Elitaş, her iki ülkenin işadamlarının bir araya gelerek ortak projeler gerçekleştirmeleri ve 3. ülkelerde ortak iş yapacak kapasiteye kavuşmalarını önemsediğinin altını çizdi.
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov´un önderliğindeki aktif tarafsızlık ve açık kapılar politikalarının Türkmenistan´ı bölgesinde bir istikrar adası olarak yükselttiğini belirten Elitaş, ?Her geçen gün küreselleşen ve rekabet ortamı hızla artan dünya ticaretinde fuarların önemi daha da artıyor. Bu yıl bin 940 metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda 93 firmamız, inşaat malzemeleri, inşaat makineleri, kapı ve pencere, elektrik, aydınlatma, gıda, kozmetik, makine, ambalaj, beyaz eşya ve ev gereçleri alanlarında ürünlerini sergilemektedir? dedi.
Elitaş, fuarın iki ülkenin ortak işbirliği imkanlarına olan inançlarının göstergesi olduğuna dikkat çekerek, fuarın iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin arzu edilen seviyelere ulaştırılmasına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.
Elitaş, konuşmasının ardından stantları gezerek firma yetkilileri ile sohbet etti.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi