EKONOMİ BAKANI ELİTAŞ:

EKONOMİ BAKANI ELİTAŞ:

?TARIM VE HAYVANCILIK GELECEĞİN YATIRIMLARI OLACAK?

Hafta sonu mesaisini seçim bölgesi ve baba ocağının bulunduğu ilimizde geçiren Ekonomi bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş gezisinin ikinci günün sabahını Damızlık Sığır Yetiştircileri Birliği´ne ayırdı? Birliğin üyelerine yönelik olarak gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıya iştirak ederek günü başlatan Bakan Elitaş Ekonomi Bakanlığı olarak tarım ve hayvancılık sektöründe de teşvik uygulamaları yapacaklarını müjdeleyerek ? Türk yatırımcıların bu alanlarda geleneksel değil modern yöntemlere yönelmesini istiyoruz. Gıda - Hayvancılık ve Tarım geleceğin yatırımları olacak ? diye konuştu?
Kayseri gezisinin ikinci gününde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince tertiplenen kahvaltılı bilgilendirme toplantısına iştirak eden Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın sığır üreticilerin sorunlarını dinlediği etkinlikte Vali Orhan Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri milletvekili İsmail Tamer,Gıda - Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünal Çakı ve çok sayıda üretici hazır bulundu?
Toplantı Birlik Başkanı Çakı´nın küpeleme, soy kütük,suni tohumlama, süt toplama, yem ve yem bitkileri tedarik etme hizmetleri, buzağı desteklemesi,süt desteklemesi gibi konularda bilgi vererek, Türkiye genelinde ilk kez Kayseri´de, hayata geçirilecek ´Düvebank´ adı altında bölgedeki üreticilerin yüksek verimli hayvanları alıp satabileceği gebe-düve çiftliklerinin kurulması konularında Bakan Elitaş´dan yardım talep ettiği konuşması ile start verdi?
Bakan Elitaş ise toplantıda yaptığı değerlendirmesinde Ak Parti iktidarı olarak kooperatiflere destekleme programı çerçevesinde süt miktarını artırdıklarını ancak bunun ülkeler arasındaki sıralamaya bakıldığında geride olduğunun altını çizerek "Teşvik Uygulamaları Dairesi Başkanlığı olarak 1 milyon TL´nin üzerinde bu sektöre yatırdım yapanlara KDV indirimi, istihdam indirimi gibi çeşitli destekler sağladık. Gıda, tarım ve hayvancılık gelecekte en önemli yatırım olacaktır. Gıda olmadan yaşanmaz. Dünya genelinde vazgeçilemeyecek 2 şeyden biri gıda, diğeri sudur. Üreticilerimize geleneksel değil, modern yöntemlere yönelmelidir. Tüm ürünlerimizde hedefimiz dünya ile rekabettir. Yeni şeyler üretmeliyiz. Teşvikleri artıracağız. 2016 yılında gerek istihdam gerekse teşvikleri artırarak, işletmelerimizi rahatlatacağız. Rekabete yönelik ürünlere teşvikimiz daha fazla olacak? ifadesini kullandı?
Bakan Elitaş, sözlerinin devamında ilk kez ?Sanayi Gecesi´nde dillendirdiği Türkiye- Azerbaycan-Gürcistan arasında Şubat ayı içerisinde ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan işadamları ekonomi zirvesi hakkında da detaylı bilgi vererek şunları kaydetti? "Erciyes dağına gelecek 500 iş adamı ile hem ülkemizin, hem Kayseri´nin hem de kış sporları ve turizm merkezi Erciyes´in tanımını da yapacağız. Ekonomik alanda üç ülke arasındaki işbirliği de bu zirvede ele alınacak. Biz, ekonomi bakanlığı olarak iş aleminin avukatıyız. Onların önlerindeki engelleri kaldırmaya azimli bir bakanlığız. Türkiye´de üretim yapan, ihracat yapan tüm şirketlerin CEO´su bakanlık olarak biziz?
HABER: E.KİPMAN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da