EKMEK KAMPANYASINA DESTEK İSTEDİ

EKMEK KAMPANYASINA DESTEK İSTEDİ

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa ‘Ekmek ve Gıda Ürünlerinde Hijyen' konulu bilgilendirme toplantısı yaptı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, ekmekte hijyenin hem halk sağlığı açısından hem de ticari ahlak bakımından önemine değinerek, 'ekmek nimettir çöpe atılamaz' kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Kampanya önerisini Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda kendisinin yaptığını belirten Alan, Ekmek nimettir çöpe atılmaz sloganını geliştirelim. Sadece sloganını geliştirmekle kalmasın illerde pankartlar asalım, bilgilendirme yapalım. Bir de atılan ekmekleri kullanıcılara nasıl tevzi ederiz. Bunun gayretinde olalım dedik bu kampanyayla." dedi.
Alan, Ramazan öncesinde çarşı pazarda hareketlenme olduğunu kaydetti ve "Ben şimdiden herkesin Ramazanını kutluyorum Çarşı, pazarda da sirkü.lasyon var. Özellikle gurbetçilerimizin Kayseri'de olması, düğünlerimizin ve sünnetlerimizin olması piyasaya bir canlılık kazandırdı. İşlerimizde fena değil” şeklinde konuştu.

"GIDA TERÖRÜ VAR"
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan ise "Yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Kayseri'de bir Ahilik kültür var. Biz aslında esnafımızın bu noktada bir hassasiyetinin olduğunu biliyoruz. Başkanım terörden bahsetti, bir de gıda terörü var. İstesek de istemesek de içimizde çürük elmalar var. Bir elin baş parmağı aynı olmuyor. Biz kötüleri ayıklamak istiyoruz. Biz dediğimiz gibi kimseye ceza yazmak, sıkıntıya sokmak istemiyoruz. Esnafımız para kazansın ama ben bir şehirde ve ülkede kanser vakaları artmışsa bunda kendimi sorumlu hissediyorum. Niye? Sağlıklı ürünleri biz insanların sofrasına ulaştıramadığımız için bunun vebali bize de geliyor. Yani bir kurumda idareci olmak sadece protokolde oturmak değil. O yüzden biz her konuda kendimizin hassas olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

"ESNAF CEZALARI ÇOK YÜKSEK"
Esnaflara çok yüksek miktarlarda cezalar kesildiğini söyleyen Kayacan, Biz kesinlikle istişareli olarak birlikte çalışmak istiyoruz ve bu birlikte çalışmada biz iyi niyetimizi her zaman göstereceğiz. Bir kuş tek kanadıyla uçmaz biz bir kanadıyız siz diğer kanadısınız. İnanın cezalar çok ağır. 11 bin 800 TL ceza yiyor esnafımız. 2 bin TL harcasa bu cezayı yemeyecek ve geriye kalan 8 - 9 bin TL cebinde kalacak. Hem ekonomik olarak hem de insanların sağlığı için bunlar çok önemli.” diye konuştu.

RAMAZAN'DAN SONRA RUHSATSIZ FIRINLAR DENETLENECEK
Ramazan ayından sonra ruhsatsız fırınları denetleyeceklerini belirten Kayacan, Önümüzdeki günlerde özellikle ruhsatsız çalışan işyerleriyle ilgili inşallah güzel bir çalışma yapacağız. Ramazan sonrasında bu konuda sizlerden yardım istiyoruz. Ruhsatsız çalışanları bize bildirin. Gerekirse polis eşliğinde oralara gidip denetleyeceğiz. Buraların tespitini yapacağız.” dedi.
Toplantıya AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile İsmail Tamer de katıldı.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı