EHLİYETSİZ SÜRCÜNÜN ATEŞİNE YANMAYIN

EHLİYETSİZ SÜRCÜNÜN  ATEŞİNE  YANMAYIN

; Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle ehliyetsiz sürücüye yazılan cezanın aynısı ruhsat sahibine de yazılacak. Yapılan kontrolde 1.00 promil ve üzerinde alkollü araç kullananlar gözaltına alınıp adli işlem için polis merkezine götürü

TBMM Genel Kurulu’nda 24 Mayıs’ta görüşülerek Haziran ayında resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren  2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişikliklere gidildi. Geçen yıl gerçekleşen trafik kazalarındaki istatistiksel verilerin dikkate alınarak hazırlandığı belirtilen yasada, değişikliğe uğrayan maddelerin başında alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmak yer aldı.

Buna göre; ehliyetsiz sürücüye 1407 lira ceza kesilirken, kullandığı aracın ruhsat sahibi farklı kişi ise araç sahibine aynı miktarda para cezası uygulanacak. Ehliyetsiz araç kullananlara ilkinde 1 aydan 2 aya kadar, ikincisinde ise 2 aydan 3 aya kadar hapis cezası verilebilecek.

Alkolmetre üflemeyene 2 bin lira idari para cezası uygulanırken ehliyetine ise 2 yıl süreyle el konulacak. Sürücünün ehliyeti yanında değil ise araç trafikten men edilecek.

Otomobillerde 0.50 promil ile yakalananlar 700 lira para cezası ve 6 ay ehliyete el koyma ile karşı karşıya kalırken, 5 yıl içinde ikinci defa yakalananlar ise 877 lira para cezası ile ehliyetlerine 2 yıl süreyle el konulacak.

Yine 5 yıl içinde 3′üncü kez yasal sınırın üzerinde alkollü araç kullananlar bu kez 1407 lira para cezası öderken, 5 yıl süre ile  ehliyetine veda edecek....

Öte yandan yeni yasayla birlikte 1.00 promil ve üzerinde alkollü olanlar gözaltına alınarak en yakın polis merkezine götürülecek. Burada işlemleri tamamlanan sürücülere 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenebilecek. Kontrollere uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sürücülere ise 3600 lira para cezası ile 5 yıl ehliyetten men cezası uygulanacak.

Yine yeni yasa kapsamında alkollü araç kullanılması nedeniyle 5 yıl içinde ehliyetine ikinci kez el konulanlar usul ve esaslarının İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarınca çıkarılacak yönetmelikte gösterilen sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine tabi tutulacaklar. Ehliyeti 3 kez ya da daha fazla geri alınan sürücüler ise psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulacaklar.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik