EĞİTİM ÖĞRETİMİN İKİNCİ YARI YILI

EĞİTİM ÖĞRETİMİN İKİNCİ YARI YILI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının 2`nci döneminin başlamasıyla birlikte, okullarda `Okul Sütü` dağıtımına başladı. İlimizdeki 518 okulda eğitim gören 104 bin 532 öğrenci süt dağıtımından yararlanırken, 8 bin 396 öğrencinin velisi

İlimizdeki  resmi ve özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokullarda  süt dağıtımına başlandı. Süt dağıtımıyla ilgili olarak Kocasinan ilçesindeki Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu`nda tören düzenlendi. Törene, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile diğer ilgililer katıldı.

 

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, okulun bir sınıfındaki öğrencilere süt dağıttı. Sınıfta işlenen Türkçe dersindeki konunun, Türk bayrağı olduğunu öğrenen Vali Yardımcısı Avcı, öğrencilere bayrağın önemini ve dünyadaki en güzel bayrağın hangisi olduğunu sordu. Öğrenciler, bu sorular karşısında, "Bayrak bağımsızlığın sembolüdür, dünyadaki en güzel bayrak da bizim bayrağımız" cevabını verdi.


Sınıftaki öğrencilere tek tek süt dağıtan Vali Yardımcısı Avcı, daha sonra yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının, bütün öneminin anlaşılması ve süt içme alışkanlığının oluşturulması amacıyla 3 yıldır okullarda ücretsiz süt dağıttığını belirterek şunları kaydetti…  "Bugün de biz buraya hep birlikte süt içmek için geldik. Kayseri`de 104 bin çocuğumuza dağıtılıyor. Velilerden bazıları, çocuğuna süt verilmesini istemedi. Bazı veliler `Ben çocuğuma süt verilmesini istemiyorum` demişler. 9 bin kadar öğrencimizin anne ve babasının herhalde evde kendi özel sütleri var veya köyden mi getiriyorlar bilemiyorum. Onlar çocuklarına süt verilmesini istememiş. Kayseri`de 104 bin çocuğumuz, bu saatlerde sütlerini içmiş olacaklar. Sütün çocuk beslenmesinde önemli bir yeri var. Çocuklarda süt içme alışkanlığı olsun diye bu dağıtımı yapıyoruz. Sütte bol miktarda kalsiyum var ve bu kalsiyum özellikle çocuklarda gelişimi sağlıyor"



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”