EĞİTİM BİR-SEN’DEN AHDE VEFA GECESİ

EĞİTİM BİR-SEN’DEN AHDE VEFA GECESİ

EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE BŞK. KALKAN: “EĞİTİMCİLERİN HAKLARINI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi’nin kuruluşundan bugüne kadar başkan ve yönetim kurulu üyesi olarak görev alan üyelerle birlikte yaptığı ‘Ahde Vefa’ gecesinin bir yenisi daha gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan 1 noluŞube Başkanı Aydın Kalkan, 1992 yılında kurulan ve ülke genelinde 450 bini bulan üye sayısıyla en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduklarına dikkat çekerken “ 2011 yılında ülke genelinde aldığımız yetkiyle eğitim çalışanlarının haklarını en iyi şekilde korumaya mücadele etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Katılımcıların anılarını, görüş ve önerilerini anlattıkları Eğitim Bir-Sen’in ‘Ahde Vefa’ gecesinde başta Eğitim-Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan olmak üzere, ilk yıllarda yönetimde görev alanların üyelerin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Eğitim Bir Sen 1 nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan 2011 yılında ülke genelinde aldıkları yetkiyle masada sadece ücret pazarlığı yapmadıklarının altını çizerek “Eğitim Bir Sen biliyorsunuz muhafazakâr ve milliyetçi bir düşünceye sahip olan insanlardan oluşmuş bir sendikadır. Başörtüsünün serbest hale gelmesinde Eğitim Bir Sen’in mutlaka önemli bir payı var. Kat sayı adaletsizliğinin çözülmesinde burada bulunan arkadaşlarımızın büyük emekleri var.Bunlar emekle Eğitim Bir Sen’in yetkisiyle kazanılmış şeylerdir. Nerede bir mazlum varsa onun yanındayız” dedi ve ekledi.“1992 yılından bugüne şube yönetiminde görev almış şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerimizle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan bütün elbiseleri yırtsak, vefa elbisesi bize yeter diyor. Gerçekten zor zamanlarda sendikamızın bugünlere gelmesini sağlayan ağabeylerimizle, kardeşlerimizle bir aradayız. Eğitim Bir Sen olarak 2006 yılında Kayseri’de yetkiyi aldık. Türkiye’de de 2011 yılında genel yetkiyi aldık. Tabi Kayseri’de 2006’da yetkiyi alan yönetim kurulu buradalar. Genel Başkanımız Akif abi şubelere ilk gittiğinde yönetim kurulunu oluşturmak da zorluk çekerken 19 yıl sonra 2011’de Türkiye’de genel yetkiyi aldık. Şu anda da 450 binlerde Türkiye’nin eğitim iş kolunda en büyük sivil toplum örgütü olarak eğitim çalışanlarının haklarını korumak için masaya gidiyoruz ve eğitim çalışanlarının haklarını en iyi şekilde korumaya mücadele etmeye devam ediyoruz. Tabi yetki sizde olunca masaya sizin gündeminiz gidiyor. Eğitim Bir Sen biliyorsunuz muhafazakâr ve milliyetçi bir düşünceye sahip olan insanlardan oluşmuş bir sendikadır. 28 Şubat bizi silindir gibi ezdi geçti biliyorsunuz. Başörtüsünün serbest hale gelmesinde Eğitim Bir Sen’in mutlaka önemli bir payı var. Kat sayı adaletsizliğinin çözülmesinde burada bulunan arkadaşlarımızın büyük emekleri var. Bunlar emekle kazanılmış Eğitim Bir Sen’in yetkisiyle kazanılmış şeylerdir. Sadece ücret pazarlığı da yapmıyoruz, nerede bir mazlum varsa onun yanındayız. “

Program Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesinin ilk yıllarında görev alan üyelere verilen plaketlerin ardından sona erdi.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ