EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

?VESAYETÇİLER KAYBETMEYE MAHKUMDUR?

Eğitim Bir Sen 1 No´lu Şube Başkanı Aydın Kalkan sendika binasında gerçekleştirdiği bası açıklaması ile Danıştay Savcısı´nın Türk Silahlı Kuvvetleri´nde görev yapan bayan personele getirilen baş örtüsü serbestisinin iptal edilmesi yönünde görüş bildirmesine tepki göstererek ? Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yapan kadın personelin, başını örterek görev yapma hakkından yaralanmasını öngören yönetmelik değişikliğinin iptaline karşı açılan dava, vesayet isteği olanların tekrar gün yüzüne çıkmasıdır. Ancak Vesayetçiler milletin egemenlik cüssesi karşısında kaybetmeye mahkumdur? ifadesini kullandı?

Eğitim Bir Sen 1 No´lu Şube Başkanı Aydın Kalkan sendika binasında gerçekleştirdiği bası açıklaması ile Danıştay Savcısı´nın Türk Silahlı Kuvvetleri´nde görev yapan bayan personele getirilen baş örtüsü serbestisinin iptal edilmesi yönünde görüş bildirerek dava açılmasına tepki göstererek kınadı?

Türkiye´nin son 15 yılda gerçekleştirdiği özgürleşme, sivilleşme ve Yeni Türkiye hedefli değişimin vesayetçiler tarafından hazmedilemediğini belirten Kalkan, öğrenci andıyla ilgili olarak Danıştay´a yapılan hamleler ile, Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yapan kadın personelin, başını örterek görev yapma hakkından yaralanmasını öngören yönetmelik değişikliğinin iptaline karşı açılan davanın, bunun göstergesi olduğunun altını çizerek ?Silahlı Kuvvetler bünyesinde görev yapan kadın personelden isteyenlerin ?başını örterek görev yapma hakkından´ yararlanmasını sağlayan yönetmelik değişikliğinin iptali istemiyle Halkın Kurtuluş Partisi adlı parti tarafından Danıştay´da dava açılmış, Danıştay Savcısı tarafından da hem milletin değerleriyle hem Türkiye´nin gerçekleriyle hem de demokrasinin, insan haklarının ve insan onurunun gerekleriyle bağdaşmayan içerikte mütalaa yazılmıştır. Açılan dava ve yazılan mütalaa, ?millet iradesine vesayet´ ve ?milletin inanç ve değerlerine esaret´ hedefleyenlerin pusuda olduğunu ve boş durmadığını belgeliyor. Kamuda görev yapan kadın personelden isteyenlerin başı örtülü olarak görev yapmasına engel olan vesayet dönemi artığı kılık ve kıyafet yasaklarını yeniden hayata döndürmek için süfli teneffüs yapmaya kalkışmışlar. Senaryo gayet net: Dava açılacak, mütalaa yazılacak ve başarılabilirse karar çıkarılacak, başarılamazsa, dikkate alınmayan mütalaa üzerinden gündem oluşturulacak. Görünen ve anlaşılması gereken odur ki, Danıştay bünyesinde toplumu germeye, vesayetle malul ?Eski Türkiye´yi geri getirmeye, hak ve özgürlük temelli hukuk anlayışının hâkim olması noktasında ipe un sermeye meyilli bir yapı cirit atıyor.?değerlendirmesinde bulundu?

Kalkan sözlerini tamamlarken Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak baş örtüsünün yeniden yasaklanmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Başörtüsüne özgürlük için milletin feraset kalemiyle attığı 12 milyon 300 bin imzanın toplanmasına, milletin egemenliğinin aşırıldığı vesayetin puslu havasının dağıtılmasına, kamu görevlilerinin hakkının ve hukukunun korunmasına hem öncülük eden hem de sözcülük yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak söz veriyoruz. TSK dâhil milletin hiçbir kurumunda, kuruluşunda, Türkiyemizin tek bir karışında, bugününde ve yarınında başörtüsü yasağına da başı örtülü olarak görev yapma istek ve iradesine sahip olan kadınların ve kızlarımızın inanç ve değerlerini yok sayacak bir yasanın yapılmasına da yargı kararının ve mütalaanın yazılmasına zemin oluşturacak bir iklime de iradeye de izin vermeyiz, vermeyeceğiz?



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ