EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

?GENÇLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ?

Genç Memur-Sen tarafından tertiplenen ?Bir bilenle bilge nesil´ başlıklı liselerarası kitap okuma yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi? Törende konuşan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, ?Medeniyetimizi yeniden inşa etmek için gençliğimize sahip çıkmamız gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu?

Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen ´Bir bilenle bilge nesil´ liselerarası kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri önceki akşam gerçekleştirilen ödül töreni ile verildi? İftar yemeği ile noktalanan ödül törenine Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti?

Ödül törenin açılışında konuşan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Medeniyetimizi yeniden inşa etmek için gençliğimize sahip çıkmak, onları fikren, manen ve ilmen çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Milli ve manevi değerleri ile yetişmiş bir gençlik, ülkemizin ve medeniyet değerlerimizin inşası için sendika olarak olmazsa olmazımızdır. Okuyan, araştıran, gelişime açık, farklılıklara saygılı, ahlaklı, üretken, kaynakları etkin ve doğru kullanan çevreye duyarlı bir gençlik bir gençlik istiyoruz. Bencil ve tüketen gençlik değil, paylaşan ve üreten bir gençlik, bir günü diğer gününe eşit olmayan bir gençlik istiyoruz. Tehdit eden değil, hayrı, güzeli ve doğruyu teklif eden gençlik istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu?

Ödül törenine onur konuğu olarak iştirak eden Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin ?de, "Gençlerimizi, Necip Fazıl´ın çileyi kuşanmasını, Nuri Pakdil´in klas duruşuna eşlik etmesi, Sezai Karakoç´un dirilişin muştusuna gönül vermesi, Mehmet Akif İnan´ın tenha sözleri ile işlenmesi için bu tür yarışmalara ve faaliyetlere ihtiyaç vardır. Gençlerimiz, Mehmet Akif Ersoy´u, bilge kral Aliya İzzetbagoviç´i, Hasan El Benna´yı, Malcom X´i, Ömer Seyfettin´i ve yedi güzel adamı bilmek zorundalar. Gençler, çağın vidanı olarak ´Dünya beşten büyüktür´ söylemini, eylemine dönüştürmek için dünyayı kan gölüne çeviren emperyalistlere haddini bildirmek için, ülkemizin yeniden inşası ve ihyası için Mekke, Medine ve Kudüs´ü anlamak, Siyonist İsrail ve mazlum Filistin´i unutmamak için okumaya ihtiyacımız var. Silahların susması 



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”