ECZACI ODASI BAŞKANI AKIN:

ECZACI ODASI BAŞKANI AKIN:

MASKE DAĞITIM SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın maske tedarik sürecinde bazı sıkıntıların olduğunu ve en kısa sürede çözüleceğini söyledi. Akın Dünyanın başka bir yerinde de devlet güvencesinde ve  devlet eliyle de maske dağıtımı neredeyse yok gibi. Dedi.

Maske dağıtımının devam ettiğini belirten Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın bazı sorunlar olsa da sıkıntıların giderek çözüldüğünü söyledi. Akın konuşla ilgili şu bilgileri verdi.

Bu maskenin tedarik edilme süreci tabiî ki ister istemez bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Ancak bununda hızlı bir şekilde çözüleceğine inanıyorum.  Dünyanın başka bir yerinde de bu şekilde devlet güvencesinde devlet eliyle de maske dağıtımı neredeyse yok gibi. Biliyorsunuz maska için birçok ülkede kriz ortamı bile oluşmuştu. Şuan bizim isteğimiz her zaman söylediğimiz çok zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın sokağa çıkmaması. Mesaj geldiği zamanda hızlı bir şekilde işlemlerini yapıp eczanelerden temin edilmesi.

Korona virüsün Tabi ki bulaşma riskinin en fazla olduğu yerler eczaneler diyen Akın  şöyle devam etti. Biz eczacılar olarak aynı zamanda Kayseri eczacı odası olarak önlemlerimizi en yoğun bir şekilde alıyoruz ve almaya da devam ediyoruz. Ancak bu süreç bize şunu gösterdi ki topyekun bir mücadelenin olması her zaman daha iyi. O yüzden bir eczacıların ve eczane personelinin de bu aşamada test yapılmasını istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz yakın zamanda genç bir meslektaşımızı kaybettik. Eczacılarımızdan vefat edenlerde oldu. Koronadan dolayı. Bu yüzden yakın bir zamanda bunun düzenlenmesinin yapılıp eczacı ve eczane personeline de test yapılması elzem hale gelmiştir. 



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi