EBRU SANATI, KURSİYERLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

EBRU SANATI, KURSİYERLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

Kayseri Melikgazi Belediyesi’nin açtığı sanat ve meslek edindirme kurslarına katılan öğrenciler, en çok ebru sanatını öğrenmek istiyor. Kursiyerler, ebru sanatının bütün inceliklerini, aldıkları eğitimle öğreniyorlar.

    Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'na yoğun ilgi gösterildiğini ve her geçen gün öğrenci sayısının arttığını söyledi. Alpaslan Kurs Merkezi'nde 82 öğrencinin kurs gördüğünü, bunlardan 18 öğrencinin sadece Ebru sanatı için ders aldığını belirten Başkan Büyükkılıç, “Alpaslan Kurs Merkezi'nde haftada 3 gün olmak üzere 18 kursiyerimiz Ebru Sanatı kursu görmektedir. Aynı kurs merkezinde 20 öğrenci Kurdele işi, 18 kursiyer ahşap boyama, 26 öğrenci ise dekoratif örtü sanatı ile ilgili olarak kurs almaktadır. Bütün kursiyerlerimiz öncelikle aldıkları kursların teorik bilgilerini öğrenmekteler. Daha sonra ise uygulamalı olarak öğrendiklerini yapmaktadırlar.” dedi.

    Ebru Sanatı Kursu'na katılan öğrencilerin 18 hafta kurs gördüğünü ve kursların Funda Tuzcuoğlu tarafından verildiğini anlatan Büyükkılıç, ebru sanatı ile diğer kurdele, dekoratif örtü ile ahşap boyama sanatı ile ilgili     kursların 21 Ocak 2012 tarihinde tamamlanacağını kaydetti.

    Büyükkılıç, kursların tamamlanması sonrası örnek yapılanlar ile uygulamalı olarak yapılan el sanatı ürünlerinin yer aldığı bir sergi açılacağını sözlerine ekledi.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü