E -TİCARETE ÖNEM VERMELİYİZ

E -TİCARETE ÖNEM VERMELİYİZ

GÜLSOY E-TİCARETİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ülkemizde ve  dünyada E-Ticaret diye bir gerçek var diyerek, özellikle E-Ticarete, tasarıma, argeye ve inovasyona mutlaka önem vermeliyiz dedi. Gülsoy ayrıca Türkiye teşvik mevzuatını tamamen yeniden gözden geçirmelidir değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapar oda Başkanı Ömer Gülsoy E-ticaretin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Dünya çok hızlı değişiyor. Emin olun ticarette bu değişimin tam merkezinde. Bizler babalarımızın, dedelerimizin ticaretteki ahlakını ahiliğin kurulduğu şehir olarak elbette özümseyeceğiz. Ancak teknolojik değişimlere de mutlaka açık olmamız gerekir. Artık ülkemizde, dünyada E-Ticaret diye bir gerçek var. Özellikle gençler oraya doğru gidiyor. Biz bunun için geleneksel ticaretin temel değerlerini muhafaza etmekle birlikte dijitalleşmeye E-Ticarete, tasarıma, argeye ve inovasyona mutlaka önem vermeliyiz. Bunları yapmazsak değişimin külfetini katlanamayarak maalesef değişememenin bedelini öder. Kişi başı gelir, turizm ve ihracat gelirinin artması ile olur. Kayseri’nin en büyük meslek örgütü olarak biz sadece üretimi, ihracatı ve ithalatı konuşacak değiliz. Kayseri’nin her sorununa parmak basacak Kayseri Ticaret Odası olarak turizmde hak ettiğimiz payı alabilmek için devletimiz, idarecilerimiz ve yerel yönetimimizle canla başla çalışacağız.”

Gülsoy ayrıca “Türkiye teşvik mevzuatını tamamen yeniden gözden geçirmelidir. TÜİK’in son olarak açıkladığı bölgesel gayrisafi yurtiçi hâsılat verilerine göre kişi başı gelirin en az olduğu illere yatırımı teşvik eden sistem maalesef bekleneni veremedi. Eğer bu uygulama doğru olsaydı 15 ili kapsayan altıncı bölge büyümede diğer beş bölgenin gerisinde kalmazdı. Mutlaka teşvik mevzuatımız sektörel ve ilçe bazlı yeniden gözden geçirilmelidir. Eğer bir şehirde girişimci üretim tecrübesi ve sermaye yoksa istediğiniz kadar teşvik uygulayın sonuç alamazsınız. Sadece sanayi alanında değil turizm başta olmak üzere her alandaki teşvik düzenlemelerinin yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz.” Açıklamasında bulundu.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları