DUYGU İSTİSMARINDA YENİ YÖNTEM

DUYGU İSTİSMARINDA YENİ YÖNTEM

ÇOCUĞU İLE BİRLİKTE PARA TOPLAYAN KADINA MÜDAHALE EDİLDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı duygu sömürüsü yapan dilencilere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürürken, duygu istismarında yeni bir yöntemi tespit etti. Zabıta ekipleri, evinden poşetle getirmiş olduğu yiyecekleri çöp konteynerlerinin içinden toplamış gibi davranarak, yanında bulunan çocuğu ile birlikte para toplayan kadına müdahale etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ana arterlerde ve kavşaklarda hem duygu istismarı yapan hem de trafik güvenliğini tehlikeye sokan dilencilere karşı sürdürdüğü denetimlerde yeni bir istismar yöntemini deşifre etti. Ekipler, Kayseri’ye başka illerden gelerek özellikle AVM’lerin, marketlerin yakınlarında bulunan çöp konteynerlerinin önlerinde evinden poşetle getirmiş olduğu yiyecekleri çöp konteynerlerinin içinden toplamış gibi davranarak insanların duygularını sömürüp, yanında bulunan çocuğu ile birlikte para toplayan kadına müdahale etti.

Konu ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık, çöp konteynerlerinden çocuğu ile birlikte yiyecek topladıkları görüntüsü vererek duygu istismarında bulunan kişilere itibar edilmemesini istedi.

Çöpten yiyecek toplama görüntülerinin gerçekle ilgilisi olmadığını, bunu yapan kişilerin asıl amacının marketten çıkan veya yoldan geçen insanlardan para almak olduğuna dikkat çeken Kayacık, şunları söyledi:

“Bu gibi insanlara itibar edilmemesi ve para verilmemesini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine Valilik, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerekli yardımlar yapılmaktadır. Duygu sömürüsü yaparak para toplayan şahıslarla ilgili denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı